bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Boston má po sezóně. Ukončí Bergeron kariéru?

15. května 2022, 17:00

Petr Šatalík

Byla to dlouhá a vyrovnaná čtvrtfinálová série Východní konference. Souboje Hurricanes s Bruins bavily fandy obou mužstev i všechny další hokejové příznivce. Štěstí nakonec stálo při Carolině, která klíčový sedmý duel urvala poměrem 3:2. Bostonu tak začala dovolená a příprava na novou sezónu. Je však otázkou, zda do ní s Medvědy nastoupí i jejich současný kapitán – Patrice Bergeron.

První centr Medvědů přitom bojoval v play-off za svůj tým ze všech sil. Po Bradu Marchandovi, svému parťákovi z lajny, nasbíral ve vyřazovací části nejvíc kanadských bodů v dresu Bruins. V základní části byl třetím nejproduktivnějším hokejistou týmu. Kromě Marchanda ho předstihl také David Pastrňák. 

V sedmém souboji s Hurricanes si připsal asistenci u trefy Jakea DeBruska, jenže na vítězství to nestačilo. Bostonu tak letošní ročník skončil. Ihned po jeho konci se začalo spekulovat, zda kapitán Medvědů neukončí kariéru. Jeho rozloučení se spoluhráči po závěrečné siréně by tomu možná trochu napovídalo, ačkoliv u kapitánů mužstev NHL to úplně výjimečné není. 

Už před finálním duelem s Carolinou zněl brzy sedmatřicetiletý útočník jako někdo, kdo konec kariéry zvažuje. „Víte, užívám si teď úplně všechno, co se kolem děje. Každé cvičení a každý den vyřazovací části, který s týmem strávím,“ zněla vyhýbavá odpověď kapitána Medvědů na jeho případný konec kariéry. Po sedmém utkání smetl tuto otázku ze stolu. „Je příliš brzy,“ sdělil Bergeron s tím, že jeho odchod z NHL není úplně vyloučen.

K možnému konci svého parťáka z útoku se vyjádřil také Brad Marchand. „Ať se stane cokoliv, je jisté, že si zcela zaslouží učinit jakékoliv rozhodnutí, které mu bude vyhovovat. Dopřejme mu čas. Myslím, že nám dá brzy odpověď,“ řekl nejproduktivnější hokejista Bostonu v letošní sezóně.

Víru v návrat kapitána k týmu má i kouč Bruins Bruce Cassidy a s ním velká část fanoušků Bostonu, kteří si svůj tým bez takového lídra neumí představit. Bergeron má teď trochu času na rozmyšlenou. Je však jisté, že organizace Medvědů bude chtít znát odpověď raději dříve než později, aby mohla v případě jeho odchodu patřičně reagovat. Je však otázka, zda se persona, která strávila v Massachusetts bezmála dvacet let, dá vůbec nahradit.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.