bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bomba! Smejkal míří do NHL, podepsal v ní jednoletou smlouvu

5. května 2023, 16:53

Marek Hedbávný

Reprezentační útočník Jiří Smejkal podepsal jednoletý nováčkovský kontrakt s Ottawou. Senators o jeho příchodu informovali na svém webu, finanční podmínky nezveřejnili.

Šestadvacetiletý Smejkal si o šanci v NHL řekl skvělými výkony na evropské scéně: v sezoně 2021/2022 sbíral přes bod na zápas ve finském Lahti, letos pak zářil ve švédském Oskarshamnu a se 43 body ze 49 utkání skončil na šestém místě v produktivitě tamější ligy.

Zámořské skauty navíc musel zaujmout i na loňských olympijských hrách, kde patřil k nejlepším hokejistům jinak trápícího se českého týmu. O několik měsíců později pak přispěl k zisku bronzových medailí z mistrovství světa.

A teď je před ním jiná kariérní výzva! „Je to pro nás dobré posílení, vylepšíme díky němu naši hloubku kádru," líčí generální manažer Ottawy Pierre Dorion. „Může pro nás být možností pro roli ve třetí či čtvrté lajně."

„Je to urostlý a silný hráč. Navíc už má zkušenosti se severoamerickým hokejem, takže to by mu nyní mohlo pomoct při přechodu na úzký led," dodává Dorion a naráží tím na Smejkalovo dřívější působení v juniorské WHL.

Smejkal, který se aktuálně připravuje s národním týmem na mistrovství světa v Rize a Tampere, snil o NHL delší dobu. Nakonec si plácl s Ottawou, jež ukončila přestavbu kádru a v následujících letech hodlá díky mimořádně talentovanému jádru bojovat o Stanley Cup. Smejkal se v organizaci Senators potká i s jedním krajanem: juniorským vicemistrem světa Tomášem Hamarou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.