bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bolest Winnipegu? Ztráta dobře rozehraných zápasů. Trip tak končí s rozpaky

25. ledna 2022, 16:00

Daniel Fekets

V roce 2022 se hokejisté Winnipegu v domácím prostředí ještě nepředstavili. Od 2. ledna sehráli na venkovních stadionech hned osm zápasů. Konečná vizitka? Osm bodů, což rozhodně není špatný počin. Jenže. Tryskáči se v šesti zápasech ujali poměrně brzy vedení, přičemž hned čtyři z nich nakonec prohospodařili. Kouč Dave Lowry, který před více než měsícem povýšil na pozici hlavního trenéra, spokojen být nemůže.

Šestapadesátiletý stratég na svůj premiérový zápas v roli hlavního trenéra na lavičce Jets rád nevzpomíná. Jeho tým před dlouhou pauzou podlehl Washingtonu, nicméně poté přišly tři výhry v řadě a relativní klid. Na led Colorada kanadský celek nejel v roli favorita, díky brance Marka Scheifeleho ale už v čase 2:56 vedl 1:0. Utkání nakonec prohrál 1:7.

O týden později si Winnipeg bez větších komplikací podmanil duel v Detroitu. Následovalo utkání ve Washingtonu, kde v čase 2:20 svítil na světelné tabuli stav 2:0 pro hosty. Tým z hlavního města Spojených států utkání otočil a nakonec vyhrál 4:3 v prodloužení. Zajímavostí je, že Capitals při hře tři na tři tehdy skórovali vůbec poprvé v sezoně. Hrozivou bilanci v nastavené hrací době po šestadvaceti sekundách utnul Tom Wilson.

Výjimkou posledních týdnů bylo utkání v Nashvillu, kde Winnipeg po první třetině ztrácel tři branky, načež duel prohrál jasně 2:5. Daleko blíže k zisku bodů byl v sobotu večer v Bostonu. Po gólu Jansena Harkinse v čase 2:46 Jets vedli 1:0. Před první pauzou šli do vedení podruhé, když se mezi tři tyče trefil Andrew Copp po šťastném odrazu od brusle domácího beka Vaakanainena.

Bostonu se nakonec museli sklonit stejně jako naposledy i Pittsburghu. Scénář zápasu nepřekvapí. Až do konce 47. minuty vedli Hellebuyck a spol. o dva góly, avšak Tučňáci během devíti vteřin srovnali zásluhou Kapanena a Cartera. O svém vítězství Penguins rozhodli v nájezdech.

Suma sumárum. V Coloradu, Washingtonu, Bostonu a Pittsburghu Winnipeg vedl nejpozději ve čtvrté minutě o gól nebo o dva, nakonec však z těchto soubojů vytěžil jen dva body za prohry v prodloužení či po nájezdech. I kvůli tomu tak na pozice zaručující play-off ztrácí tři body, přestože má odehráno jen 38 duelů, což je oproti několika konkurentům méně.

Nezdary si však v Kanadě uvědomují. „Musíme najít způsob, jak hrát 60 minut pořád stejně. Myslím si, že jdeme dobrým směrem, ale vše je hlavně o koncentraci,“ říká obránce Brenden Dillon. „Je to k zamyšlení. Skutečnost je ovšem taková, že hrajeme solidní hokej. Je třeba mít neustále na paměti, že se potřebujeme prezentovat určitým způsobem. Když hrajeme tak, jak chceme, vytváříme si příležitosti a trávíme hodně času v útočném pásmu,“ dodává kouč Lowry.

Bývalý asistent Calgary či Los Angeles převzal hlavní zodpovědnost po odchodu dlouholetého vládce střídačky Jets Paula Mauriceho ve druhé polovině prosince. Od vstupu Winnipegu do NHL v roce 2011 se jednalo o teprve druhou trenérskou výměnu v tomto klubu. Maurice trénoval Tryskáče od sezony 2013/2014.

Zajímavostí je, že Dave Lowry ve Winnipegu trénuje svého syna Adama, jenž v této organizaci působí od draftu v roce 2011. Zanedlouho zároveň odehraje svůj pětistý duel v základní části NHL.

Alespoň částečnou vzpruhou pro Winnipeg, který prohrál už čtyři duely v řadě, je uzdravení kapitána Blakea Wheelera, jenž v Bostonu odehrál soutěžní utkání po jednom měsíci a jedenácti dnech. Pětatřicetiletý veterán laboroval s pravým kolenem. Po ataku washingtonského Dmitrije Orlova však pravděpodobně i nadále nebude k dispozici Dán Nikolaj Ehlers.

Po opravdu dlouhé době se Winnipeg představí v domácím prostředí v noci z úterý na středu, kdy přivítá silnou Floridu. O dva dny později se utká i s Vancouverem, ale poté už zamíří na další dva zápasy znovu ven. Tentokráte do St. Louis a Philadelphie. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.