bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Boj o nejvyšší pozice či zemětřesení? Arizonu čeká zajímavá sezona

1. prosince 2020, 19:16

David Zlomek

Nadcházející sezona bude (znovu) bezpochyby výjimečná. Už předchozí ročník byl mimořádný a obzvlášť pro Arizonu se jednalo o sezonu, ve které se musela cítit jako na horské dráze. V následujícím ročníku se ukáže, zda je mužstvo připraveno na boje o nejvyšší pozice, nebo přijde zemětřesení.

Pro začátek menší rekapitulace toho, jak moc byl uplynulý ročník pro Arizonu bláznivý. Ještě o Vánocích byli Coyotes na prvním místě své divize, navíc přišel Taylor Hall. Všechno vypadalo dokonale.

Pak ale přišla vlna zranění, která v lednu a únoru zavinila obrovský pokles formy. Arizona se nakonec dostala do předkola play-off, kde vyřadila Nashville, nicméně hned v dalším kole nestačila na Colorado. Nakonec odešli důležití hráči jako Carl Söderberg či Taylor Hall, ale také generální manažer John Chayka.

Příští sezona by tak měla definovat směr, kterým se organizace ze Sonorské pouště bude ubírat.

Pro Coyotes je rozhodně klíčové, že má stále svou skvělou brankářskou dvojici Kuemper – Raanta. Bude stěžejní, aby oba muži v masce zůstali zdraví. Kvůli zraněním si Arizona dokonce pořídila i specialistu Devana McConnella.

Otázkou také je, jak dobře do týmu zapadnou nové posily. Jedná se o Tylera Pitlicka, Johana Larssona a Johna Haydena. Zde můžeme vidět jasný trend –⁠ příchody silových hráčů.

Pokud se sezona nebude vyvíjet podle představ, potom se dá očekávat, že Coyotes budou při uzávěrce přestupů nabízet své hráče soupeřům. Po příštím ročníku totiž končí smlouvy několika zkušeným hokejistům, kteří by se týmům se záluskem na Stanley Cup mohli tuze hodit. Řeč je například o Dereku Stepanovi, Alexu Goligoskim, Jasonu Demersovi či Antti Raantovi.

Na oplátku mohou Coyotes získat výběry v draftu. Vždyť v tom příštím mají pouze jeden výběr v prvních třech kolech.

Bez nadsázky se tak dá říci, že Arizona hraje o svou budoucnost. Buď se podaří navázat na loňský podzim a bude to šlapat, nebo tým projde výraznou obměnou. A to i na postu trenéra.

Ricku Tocchetovi totiž po příští sezoně končí smlouva, a tak se dá očekávat, že pokud se Coyotes nedostanou někam dál, nebude mu nový kontrakt nabídnut.

Ať to dopadne jakkoliv, Arizonu čeká velmi zajímavá sezona. Buď přijde nevídaný úspěch, nebo začne nová éra.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.