bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Boj o maskované muže. Kteří gólmani budou 1. července k mání?

30. června 2019, 19:30

Matěj Hodoval

Otevření trhu s volnými hráči se nezadržitelně blíží a mnoha celkům se jistě bude hodit posila mezi tři tyče. Nejžádanějším maskovaným mužem bude Rus Sergej Bobrovskij, na trh jde ale také třeba Robin Lehner.

Sergej Bobrovskij

Vůbec to nejžhavější zboží, o které mohou na trhu generální manažeři usilovat. Třicetiletý Rus patří dlouhodobě k elitním brankářům celé National Hockey League, což mimo jiné dokazuje fakt, že rodák z Novokuzněcku má ve své sbírce již dvě Vezinovy trofeje.

V poslední sezoně představoval tradiční oporu pro Blue Jackets, když v základní části odchytal dvaašedesát duelů s 91,3% úspěšností. S Columbusem navíc jako první brankář v historii vyhrál sérii ve vyřazovací části.

S jeho jménem se nejčastěji spojovala Florida. Další variantou mohou být Ostrovani z New Yorku či Carolina. Ve hře ale zůstává také dosavadní zaměstnavatel.

Robin Lehner

Kometa uplynulé sezony. Lehnerovi velmi výrazně pomohla změna v NHL, když Buffalo vyměnil za New York Islanders. Rodák z Göteborgu vytvořil silnou dvojici s německým kolegou Thomasem Greissem, s nimž také získal Jennings Trophy, tedy ocenění pro brankáře, kteří za tým s nejmenším počtem inkasovaných branek odehrají alespoň 25 klání.

Švédský viking se mohl po šestačtyřiceti zápasech základní části pyšnit 93% úspěšností zákroků, v osmi utkáních play-off se pak jeho úspěšnost rovnala 93,6%. Na konci ročníku byl ještě oceněn trofejí Billa Mastertona za oddanost hokeji.

O Lehnera bude na trhu taktéž velký zájem. Mezi pravděpodobné možnosti bezesporu patří prodloužení smlouvy s Islanders. Pakliže by se tento Švéd rozhodl pro nové angažmá, o jeho služby by se mohli zajímat Blue Jackets, Hurricanes či mužstva z kanadské Alberty.

Petr Mrázek a Curtis McElhinney

Dva muži, kteří pozvedli výkony Caroliny v uplynulé sezoně by mohli zamířit jinam. Zatímco s Petrem Mrázkem údajně vedení Canes o nové smlouvě vyjednává takřka neustále, zkušenější McElhinney půjde zcela jistě na trh.

Semjon Varlamov

Čas na restart. Varlamovův čas u Avalanche s velkou pravděpodobností skončil. Z pozice jedničky ho vystrnadil Philipp Grubauer, na místo náhradníka pak čeká český sympaťák Pavel Francouz. Rusa v posledních letech trápily zdravotní potíže, na své standardy se mu příliš nedařilo ani herně.

Kdo by tedy jednatřicetiletému Varlamovovi mohl dát příležitost? Nový domov by mohl najít v San Jose (pokud by ho Žraloci vměstnali pod platový strop). Zájem bude jistě také z Alberty (Calgary, Edmonton), Toronta, Columbusu nebo Caroliny.

Je z čeho vybírat

Mužstva, která se budou chtít poohlédnout po zkušenějším borci mají také z čeho vybírat. K mání bude Mike Smith z Calgary nebo Cam Ward z Chicaga. Novou šanci v lepším prostředí bude hledat Cam Talbot, jenž byl v průběhu minulého ročníku vyměněn z Edmontonu do Philadelphie.

I na pozici týmové dvojky lze sehnat zajímavá jména, například Keitha Kinkaida či Anthonyho Stolarze. Beze smlouvy je mimo jiné také český brankář Michal Neuvirth.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.