bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Blashillovi dochází trpělivost. Filip Zadina proti Sharks jen divákem

5. ledna 2022, 12:10

Jiří Lacina

Zprávy o covid pozitivních z NHL jen prší, Filip Zadina bohužel nehrál z jiných důvodů. V úterý se nepodílel na výhře Red Wings nad San Jose (6:2), neboť utkání přihlížel pouze z tribuny.

Jeho status byl „healthy scratch“, tzn. zdravý náhradník.

List Free Press komentuje tento fakt slovy, „jak hluboko bývalá volba v prvním kole draftu v sestavě klesla“. Prostor přitom dvaadvacetiletý útočník dostával, to si nemůže stěžovat. Mantinely v sezóně neustále přeskakoval coby člen některého z prvních dvou útoků, pravidelně hrál přesilovku.

„Když chcete někoho dostat do sestavy, někdo z ní musí ven. Tak jednoduché to je,“ odkryl své úvahy trenér Wings Jeff Blashill.

Šanci dostal po delší době Givani Smith, Michael Rasmussen povýšil do druhé útočné řady, kde hrál s Piusem Suterem a Robbym Fabbrim. Zaznamenal jednu nahrávku a podle pozorovatelů odehrál svůj nejlepší zápas za poslední týdny.

Zadina je dlouhodobě veleben především pro svou střelu. Zatím ji ale nedokáže prodat. Fanoušci na twitteru jedovatě připomínají, jak na draftu sliboval klubům, které si ho nevybraly, že je na oplátku zasype góly.

V NHL se herně zlepšil směrem dozadu, střelecky ale selhává a neprosazuje se. Momentálně má na kontě 10 bodů ve 32 utkáních, z toho jen 4 góly. Blashillovi u českého mladíka schází větší hlad. Má z něj pocit, že se mu do důležitých situací ani nechce.

„Když se nechcete předvést, dostáváte se do pozice, kdy se s vámi nepočítá. Nemyslím, že chlapovi jednou za čas ublíží zmáčknout tlačítko reset, sejmout ze sebe tlak a pak se vrátit. Doufám, že až se ‚Z‘ vrátí, bude dobitý a předvede dobrý hokej,“ řekl Blashill. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.