bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Blackhawks hlásí podpisy dvou chráněných volných hráčů. Pokračují Kurashev a Jones

13. srpna 2022, 10:15

Denisa Veselá

Chicago si dávalo s podpisy svých posledních RFA celkem na čas. Nakonec však k dohodě došlo a Philipp Kurashev i Caleb Jones obléknou dres Blackhawks i v následujícím ročníku.

Organizace z Chicaga už má podepsané všechny chráněné volné hráče. Včera totiž Hawks oznámili prodloužení smluv s obráncem Calebem Jonesem i útočníkem Philippem Kurashevem.

Americký obránce se do celku z Centrální divize dostal díky výměně v roce 2021. Z Edmontonu přišel společně s volbou draftu, na opačnou stranu putovali Duncan Keith a Tim Söderlund.

Rodák z Texasu odehrál za Chicago v uplynulé sezoně 51 zápasů, a to převážně až ve třetím obranném páru. V hlavním týmu se setkal se svým bratrem Sethem, jde tak o první dvojici bratrů od roku 1995, která si zahrála za Chicago. Naposledy se v celku setkali Brent a Rich Sutterovi. Mladší Caleb dostal po individuálně nejlepší sezoně kariéry smlouvu na jeden rok s hodnotou 1,35 milionu dolarů. 

Švýcarský útočník Philipp Kurashev je v organizaci již od draftu 2018, kdy si jej Blackhaws vybrali ve 4. kole. Do NHL však nakoukl až v roce 2021, od té doby odehrál v nejslavnější lize světa 121 zápasů, ve kterých si připsal 37 bodů. Nejčastěji se objevoval ve druhé či třetí útočné formaci a po uplynutí nováčkovské smlouvy s ním Chicago prodloužilo.

Nový kontrakt je však pouze na jeden ročník a vydělá si 750 tisíc dolarů, což je hodnota ligového minima. Společně s gólmanem Stalockem je nejhůře placeným hráčem celku. Dvaadvacetiletý Švýcar tak dostane příležitost přesvědčit klub, že si příští rok zaslouží tučnější smlouvu.

Chicago má nyní pod smlouvou všechny chráněné volné hráče. Zároveň má pod stropem volných více než osm milionů dolarů, za které může ještě vyztužit svůj celek. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.