bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bitva o místenku do play-off mezi Pittsburghem a Floridou pokračuje, Vegas hájí pozici krále Západu

1. dubna 2023, 17:37

Milan Huppert

Noc ze soboty na neděli přinese bohatou nadílku třinácti utkání nejlepšího světového hokeje. Pittsburgh zuby nehty stráží poslední postupové místo Východní konference, o bod zpět se nachází houževnatá Florida. K vidění je i zajímavý souboj o nejlepší tým Západu, o prvenství usiluje hned pět mužstev.

Hokejisté Nashvillu tvrdě bojují o účast ve vyřazovací fázi. Po prohře s Pittsburghem ztrácí na osmý Winnipeg pět bodů, avšak odehráli o dvě utkání méně, takže jsou stále ve hře. V domácí aréně poměří síly s Bluesmany ze St. Louis, ti zvítězili čtyřikrát v posledních pěti případech, přesto pro ně s velkou pravděpodobností skončí sezóna už po základní části, protože za osmičkou zaostávají rozdílem jedenácti bodů.

Pittsburgh vytrvale odráží atak Panterů z Floridy, na které má z osmého místa Východu k dobru jediný bod. Navýšit náskok se pokusí proti již jistému vítězovi Prezidentovy trofeje pro nejlepší tým základní části Bostonu. Do akce míří i již zmiňovaná Florida, která se představí na půdě nejhoršího týmu soutěže Columbusu, Modrokabátníci prohráli už třikrát v řadě.

Pozici druhého nejlepšího mužstva udržuje Carolina, jež bude odrážet atak New Jersey v aréně trápícího se Montrealu. Také od Ďáblů se očekává bodový zisk, protože zajíždí do Chicaga, přestavbou procházející tým nepodává vůbec dobré výkony, pocit vítězství nepoznal sedm utkání za sebou.

O hodně hraje Ottawa. Mužstvo z hlavního města Kanady ze zadnějších pozic čeká na zaváhání osmého Pittsburghu, na nějž ztrácí pět bodů, snížit manko plánuje při střetnutí s pátým Torontem. V podobné pozici jsou hráči Buffala, ti se nachází před Senátory jenom o skóre a bodovat jedou do haly Letců z Philadelphie.

V pravý čas začali vítězit Ostrované. Islanders figurují na sedmé příčce Východu, přičemž na devátou Floridu mají v době, kdy se konec základní části blíží mílovými kroky, náskok pěti bodů, postupu se mohou přiblížit případným úspěchem nad Tampou, na tu vzhlíží se sedmibodovým odstupem.

Zajímavá bitva je k vidění o krále Západní konference. Aktuálně vedou Vegas, přičemž Zlatí Rytíři budou hájit své postavení doma proti druhé Minnesotě. Třetí Edmonton může, podobně jako Wild, dotáhnout bodový součet Golden Knights v případě výhry nad Anaheimem a do hry se určitě chce zapojit i čtvrtý Dallas, ten se představí na ledě obhájce titulu z Colorada, a páté Los Angeles, Králové zavítají do Seattlu.

Zbývá se podívat na poslední utkání, a to mezi Arizonou a San Jose, tedy celky, které v play-off s jistotou budou chybět. Roli mírného favorita plní domácí Kojoti, jejichž forma ale není vůbec dobrá, porážku museli skousnout šestkrát v řadě. Tabulkově hůře postavení Žraloci momentálně drží šňůru dvou vítězství, nicméně je třeba zmínit, že před ní čekali na dvoubodový zisk v devíti případech po sobě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.