bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Binnington zpět v parádní formě. St. Louis dotáhnul do druhého kola play-off

13. května 2022, 16:35

Jan Spurný

Úspěšnost zákroků sotva přes 90 %, průměr obdržených gólů 3,13 na zápas a vlna kritiky. Jordan Binnington ze St. Louis letos zažil hodně nepovedenou základní část a nelze se tak divit tomu, že pro více zápasů dostal v brance šanci jeho kolega Ville Husso. Ten začínal jako jednička také v play-off.

Finský gólman se hned v prvním utkání série Blues proti Minnesotě předvedl parádně. Pochytal všech 37 střel hráčů Wild a k výhře 4:0 tak přispěl čistým kontem. Jenže pak se Hussovi přestalo dařit a v dalších dvou zápasech se jeho úspěšnost zákroků propadla pod 85 %.

Poprvé si tak v letošní vyřazovací fázi zachytal Jordan Binnington. A právě on je nepochybně jedním z faktorů, které St. Louis posunuly do druhého kola. Osmadvacetiletý Kanaďan nechal vzpomenout na rok 2019, kdy fantastickými výkony dovedl svůj tým až k zisku Stanley Cupu.

Ve třech duelech pustil Binnington za svá záda jen pět puků a úspěšnost zákroků si držel přes 94 %. V průběhu navíc stihnul přepsat rekord. V pátém střetnutí série si připsal osmnáctou výhru v play-off a stal se tak brankářem s nejvíce vítězstvími ve vyřazovací části v historii organizace Blues.

„Je to vzrušující,“ hlásil Binnington po úspěšném šestém klání, díky kterému St. Louis přešlo přes Minnesotu. „Kluci celý rok makali a odvedli dobrou práci. O tom tenhle tým je. Snažil jsem se myslet jen na to, že tam půjdu, budu bojovat a dám týmu šanci zvítězit.“

„Musíte dělat rozhodnutí, občas jsou správná a občas ne. Všichni jsme věděli, že máme dva gólmany, kteří odvedou svou práci. Chtěli jsme jen využít momentu a udělat změnu. Když tam byl Binner, naprosto vynuloval forechecking, což je velká součást jejich hry. A pochopitelně úkol splnil i důležitými zákroky,“ chválil kanadského brankáře trenér Craig Berube.

„Máme v něm velikou důvěru. Vyhráváme s ním a několikrát jsme viděli, že v důležitých zápasech hraje na vysoké úrovni.“

Po vyřazení Minnesoty se hokejisté St. Louis mohou připravovat na druhé kolo play-off, ve kterém narazí na silný tým Colorada. A vzhledem k aktuální formě je velmi pravděpodobné, že v brance uvidíme právě Binningtona.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.