bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bez něj je to tady zvláštní, říká o Carolině bez Erica Staala jeho bratr Jordan

10. září 2016, 16:00

Martin Zíta

Eric Staal byl s Carolinou Hurricanes spojený jako málokdo. Hurikáni jej draftovali, vyhrál s nimi Stanley Cup a zažil i roky v hokejovém suterénu. “Hodně nám tady chybí. Bez něj je to tady zvláštní,” řekl jeho bratr Jordan.

 V roce 2012 se Carolina dohodla na trejdu s Pittsburghem a do svého kádru získala Jordana Staala. Novináři hledající lidské příběhy si libovali. Jordan se u Canes potkal se starším bratrem Ericem, který byl jednoznačným mužem číslo jedna pro hokej v Severní Karolíně. Společnými silami měla kanadská dvojice dovést tým do prvního play-off od roku 2009.

Jenže příběh společného působení pod jednou střechou se odvíjel trochu jinak. A v minulé sezoně dostal definitivní ránu. Hurricanes svého kapitána Erica Staala poslali před uzávěrkou přestupů k newyorským Rangers. Dvanáct sezon v dresu Caroliny, sedm z toho s kapitánským céčkem na hrudi. Tvář týmu byla pryč.

Prvního července Staalovi poté vypršela smlouva a rozhodl se upsat Minnesotě Wild. Carolinu čeká sezona bez Erica Staala. Dříve neslýchaná věc. “Bez něj je to tady zvláštní. Ale tak to chodí,” řekl novinářům Jordan Staal. Jeho smlouva s Hurikány skončí až po sezoně 2022/23.

“Nemyslím, že by se nějak výrazně změnila moje role. Očekávám, že budu dostávat stejně minut herního času, stejné spoluhráče a bude od nás očekáván stejný styl hry. Nemyslím, že bych měl Erica zastoupit,” přidal.

Zůstane céčko v rodině?

Jestliže herně se Jordan Staal na zastoupení svého bratra, který je nepopiratelně ofenzivněji laděný, necítí, jedna volná pozice ještě přece jen zbývá. Carolina je momentálně bez kapitána. Je dost možné, že vedení týmu se obrátí právě na chlapíka, který má na svém kontě Stanley Cup s Pittsburghem. Ostatně u Pens měl čtyři roky na drese přišité áčko, s kapitánstvím pochopitelně pomáhal Sidneymu Crosbymu, a stejné písmeno držel i po příchodu k Hurricanes.

“Už to je tak, že jsem tady jeden z nejstarších,” komentoval osmadvacetiletý centr. “Když přijdete o lídra Ericova kalibru, ostatní musí ukázat, že umí ukázat týmu cestu. Bývá to tak, že roli převezmou v kabině starší hráči,” zakončil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.