bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bennett po průlomové sezóně bude i nadále hájit barvy Panterů

27. července 2021, 15:47

Tomáš Němčík

Kanadský útočník Sam Bennett po svém přesunu z Calgary na Floridu pořádně pookřál. Za své velmi dobré výkony v závěru základní části a play off si vysloužil nový kontrakt se svým současným zaměstnavatelem. U Panterů by měl působit ještě minimálně příští čtyři sezóny.

Sam Bennett si za velmi povedené výkony na konci sezóny vysloužil na Floridě nový kontrakt. S organizací Panthers v pondělí podepsal smlouvu na čtyři sezóny, ve kterých by si měl vydělat 17,7 milionů dolarů, tedy 4,425 milionu dolarů ročně.

Pětadvacetiletý kanadský centr se ve středu mohl stát chráněným volným hráčem, avšak k tomu nakonec díky tomuto podpisu nedojde. V poslední sezóně si připsal bilanci 10+17 ve 48 zápasech, avšak je třeba zmínit především jeho produktivitu na Floridě. Za ni odehrál v základní části 10 zápasů, ve kterých si připsal bilanci 6+9, v play off za 5 zápasů přidal dalších 5 kanadských bodů.

„Samův pozitivní dopad na náš tým byl v minulé sezóně znát ihned po jeho příchodu. Dodal nám fyzickou hru, spoustu dovedností a energii,“ zmínil generální manažer Panterů Bill Zito. „Jsme nadšení, že ho máme v týmu, a už nyní se těšíme na to, co naší ofenzívě přinese v následujícím ročníku.“

Sam Bennett se stal čtyřkou draftu v roce 2014, kdy si jej do svého kádru vybralo Calgary. V kanadském celku však centr nepředváděl výkony, které si představoval a také nebyl tak moc vytěžován, což souvisí s jeho nižší produktivitou. V dresu Panterů však pookřál a bude zajímavé sledovat, zda se mu povede navázat na velice kvalitní výkony ze závěru uplynulé sezóny.

Zajímavostí je, že v kádru Panterů jsou nyní tři ze čtyř nejvýše draftovaných hráčů z roku 2014. Tehdejší jedničkou byl obránce Aaron Ekblad, dvojkou Sam Reinhart, který bude na Floridě působit ve své první sezóně, a čtyřkou právě Sam Bennett. Trojkou tehdejšího draftu se jinak stal německý útočník Edmontonu Leon Draisaitl.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.