bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bennett je vysvobozen. Na Floridě má bývalá čtyřka draftu průměr bodu a půl na zápas!

11. května 2021, 15:00

Vojtěch Balon

Do své profesionální kariéry vstoupil Sam Bennett poté, co byl Calgary draftován ze čtvrtého místa v roce 2014 (před ním šli na řadu jen Aaron Ekblad, Sam Reinhart a Leon Draisaitl), skvěle. Rodák z East Gwillimbury nastřílel 18 gólů a k tomu přidal stejný počet asistencí. Pak ale jeho hvězda začala strmě padat.

Bennett se v dresu Flames trápil víc a víc, nesčetněkrát musel vzít zavděk roli ve třetí či čtvrté formaci, občas se do sestavy nevešel vůbec. Trenéři čtyřiadvacetiletého univerzála posouvali sestavou, jak se jim zachtělo, Sam Bennett během svého působení v Calgary prakticky ani jednou neměl ve formaci stálé spoluhráče. Tu hrál s Markem Jankowskim, tu s Mikaelem Backlundem, tu zase s Jamesem Nealem, Krisem Versteegem, Alexem Chiassonem, Austinem Czarnikem, Troyem Brouwerem, Derekem Ryanem, Michaelem Frolíkem,... a tento výčet může pokračovat dál. Všimněte si, že hlavní hvězdy týmu Gaudreau, Monahan, Lindholm a Tkachuk v početném seznamu chybí. S nimi hrál Bennett jen sporadicky.

V této sezóně se během 38 zápasů prosadil jen 4krát a začala mu být přisuzována role promarněného talentu. Čím dál hlasitěji se navíc začalo spekulovat o jeho výměně. O trejd Sam Bennett dokonce začátkem sezóny požádal, prý kvůli neshodám s tehdejším trenérem Geoffem Wardem. Pod novým lodivodem Darrylem Sutterem Bennett trochu pookřál, žádná velká sláva to ale nebyla.

Důraznému útočníkovi ovšem dala šanci Florida, která Bennetta získala z Calgary výměnou za výběr ve druhém kole draftu a švédského prospekta Emila Heinemana. Nepříliš vysoká cena za hráče, který šel v draftu ze čtvrtého místa.

Tento kup se generálnímu manažerovi Panthers obrovsky vyplatil. Bennett se zabydlel na centru druhé formace po boku hvězdného Jonathana Huberdeaua, na pravém křídle jim sekundují střídavě Anthony Duclair a Owen Tippett. A během deseti zápasů za Floridu Bennett nasbíral více bodů než za celou sezónu v Calgary. Momentálně jich má na kontě už 15 (6+9), naposledy se v noci na neděli blýskl gólem a asistencí v zápase proti Tampě.

"Vždy jsem věděl, že mohu hrát v týmu větší roli. Nyní jsem tu příležitost dostal a já dokazuji, jaké výkony jsem mohl předvádět celou tu dobu," tvrdí spokojený Bennett, jehož průměrný ice time po výměně narostl z 13 minut na více než 18.

Udělali Flames chybu, že talentovaného útočníka nasazovali tak málo a poté byli rádi, že za něj získali volbu ve druhém kole? "Není tajemstvím, že moje působení v Calgary nevyšlo tak, jak jsem si představoval. Bylo trochu frustrující pozorovat, jakým směrem se tam moje kariéra obracela," řekl nedávno vyměněný Kanaďan.

Když vidíme Bennetovy výkony po boku Jonathana Huberdeaua, nelze začít nespekulovat nad tím, kam až by jeho hvězda vystoupala u Flames, kdyby místo po boku bouračů Jankowskiho, Czarnika či Brouwera dostal pořádnou šanci vedle Johnnyho Gaudreaua.

Odpověď na tuto otázku bohužel nenajdeme. Pro Bennetta možná bohudík; je vysvobozen.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.