bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Arizona zbrojí, už má i gólmana. Na pozici jedničky jsem připravený, hlásí Raanta

25. června 2017, 16:00

Jakub Prchal

Arizona díky výměně s Rangers a s Chicagem získala elitního centra Dereka Stepana, kvalitního brankáře Anttiho Raantu a švédského beka Niklase Hjalmarssona. Pokračuje tak v budování nového celku, který by měl být konkurenceschopnější než v předchozích letech.

Realizační tým Arizony, který je po odchodu Davea Tippetta bez trenéra, obětoval při výměně s Rangers obránce Anthonyho DeAngela a sedmou pozici draftu. Dres Blackhawks pak budou nově oblékat další bek Connor Murphy a útočník Laurent Dauphin.

„Jsme unešení, že jsme získali Stepana," svěřil se mladý generální manažer John Chayka. „Naše organizace hledala opravdu elitního centra více než deset let. Jsme přesvědčeni, že právě Derek je ten pravý muž pro tuto pozici."

Z Jezdců Kojoti

Kojoti jsou v současnosti ve stádiu budování nového týmu, čehož si je vědom i Chayka, jenž zároveň ví, že má před sebou ještě hodně práce. „Myslím si, že máme spoustu oblastí, které je třeba vylepšit. Získání prvního centra, elitního beka a brankářské jedničky však bylo naším největším cílem. Vše se nám podařilo zajistit během dvaceti čtyř hodin. Od toho se můžeme odrazit,“ vysvětluje.

Derek Stepan je vysoký centr, jenž umí tvořit hru, vyhrávat vhazování a hrát proti nejlepším formacím soupeřů ve všech herních situacích. „Splňuje všechny naše přísná kritéria. Máme spoustu mladých křídel, k úspěchu však potřebují stabilitu ve formě kvalitního hráče ve středu,“ odhaluje své plány Chayka.

Samotný Stepan je s přesunem na západ Spojených států Amerických smířený: „Jsem připravený převzít roli, která se ode mne očekává. Když se podívám na Coyotes, vidím součet velmi dobrých mladých hokejistů, kterému chybí už pouze kousek k tomu stát se skutečně silným týmem. Arizona je pro mě obrovská výzva a já se na ni těším.“

„Posledních sedm let byli Rangers velkou součástí mého života a nikdy na to nezapomenu. Určitě mi New York bude chybět, ale jde o obchod a oba týmy udělaly dobrý tah. Pro mě to znamená, že začínám nový život tady v Arizoně.“

Generální manažer John Chayka si pochvaluje i novou brankářskou akvizici. „Antti je velmi dobře technicky vybavený, atletický gólman. Počítáme s ním jako s brankářskou jedničkou pro následující sezónu," komentoval Chayka.

Jeho slova potvrzují i čísla. Raanta nastoupil do 30 utkání a v průměru inkasoval 2,26 gólu na zápas při úspěšnosti zákroků 92,2 procenta. Čtyřikrát pak vychytal čisté konto.

Zafunguje švédská chemie v arizonské obraně?

„Zkoumali jsme jej ze všech stran. Myslíme si, že je nejlepší volbou z gólmanů, kteří v předchozích letech nezastávali pozici jasné jedničky, ale zaslouží si jí. Když dostane příležitost, může se stát velmi kvalitní jedničkou,“ myslí si.

Antti Raanta se cítí být na novou pozici připravený. „Ve své kariéře jsem měl tu čest zahrát si po boku brankářů jako Corey Crawfrd či Henrik Lundqvist. Hodně mi to pomohlo v procesu budování. Minulé léto jsem ale už cítil, že jsem připraven zvládnout více zápasů. Za šanci chytat v Arizoně jsem velmi vděčný,“ vyjadřuje své pocity finský gólman, který je zároveň rád, že do nového působiště nejde sám. „Derek je vůdce v kabině i na ledě. Všem se snaží být vždycky tím nejlepším příkladem.“

Tito dva Jezdci však nejsou jedinými novými tvářemi posledního celku Pacifické divize. Výraznou posilou je taktéž bek Niklas Hjalmarsson, jenž dlouho patřil k nepostradatelným mužům Chicaga. Nyní poprvé v kariéře mění dres.

Velkou roli v jeho získání hrála národnost. Počítá se s ním totiž do pozice v prvním obranném páru, ve kterém hraje i další Švéd - Oliver Ekman-Larsson. „Oliver měl těžký rok, ale myslíme si, že právě Hjalmarsson je dokonalým partnerem pro něj. Oba jsou dobří přátelé, takže by mezi nimi mohla fungovat ta správná chemie," dodal Chayka.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.