bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Anaheim má trenéra! Výběr padl na kouče farmy Colorada

6. června 2023, 9:00

David Zlomek

Hledání je u konce, svého trenéra má také Anaheim. Kalifornská organizace představila jméno, které je pro spoustu fanoušků NHL neznámé. Greg Cronin totiž ještě jako hlavní kouč na nejblyštivější scéně nepůsobil.

Šedesátiletý trenér nahrazuje Dallase Eakinse a po pěti sezonách, kdy vedl farmářský tým Colorada, se konečně dočkal a bude poprvé v NHL zastávat pozici trenéra.

„Jsem nadšený a poctěný, že jsem byl jmenován hlavním trenérem Anaheim Ducks,“ řekl Cronin. „Tento tým má před sebou fantastickou budoucnost a jsem velmi vděčný majitelům a generálnímu manažerovi Patu Verbeekovi, že mi svěřili tuto úžasnou příležitost.“

Eakins byl propuštěn 14. dubna, den poté, co Kačeři zakončili otřesnou základní část, ve které skončili na posledním místě. První výhru v základní hrací době zaznamenali až 23. listopadu. 

Anaheim se umístil na 31. místě v počtu gólů na zápas (2,51), na posledním místě v počtu inkasovaných branek na zápas (4,09) a na 31. místě v úspěšnosti přesilových her (15,7 %) a úspěšných oslabeních (72,1 %).

Díky „skvělé“ sezoně budou vybírat na draftu jako druzí.

„Ačkoli jsme při hledání nového trenéra měli široký výběr, bylo mi jasné, že Greg bude pro tuto pozici ideální,“ řekl Verbeek. „Jelikož jsme mladý tým, cítil jsem, že potřebujeme učitele, tedy někoho, kdo dlouhodobě dokáže pracovat s talentovanými mladými hráči a pomáhá jim vypracovat se v úspěšné profesionály. Greg tohle všechno dokáže a my jsme rádi, že ho můžeme jmenovat hlavním trenérem.“ 

Cronin působil v NHL 12 sezón jako asistent trenéra v Maple Leafs a Islanders. Jako hlavní trenér působil na farmě Isles, ale také trénoval šest sezón na Northeastern University. Naposledy pak od sezony 2018/19 farmu Colorada.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.