bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

AHL kvůli pandemii koronaviru zrušila zbytek základní části, play-off

11. května 2020, 15:27

Jiří Sameš

American Hockey League v pondělí informovala o zrušení zbytku základní části 2019-20, nebude ani play-off – Calder Cup. Důvodem je zde samozřejmě pandemie koronaviru.

Vedení soutěže uvedlo, že rozhodnutí bylo učiněno na základě hlasování Rady guvernérů AHL. Prioritou jsou nyní přípravy na následující sezonu. Doufejme, že je už COVID-19 nezastaví.

„Po zdlouhavém hodnocení situace se American Hockey League rozhodla, že obnovení a dokončení sezony 2019-20 není za současných podmínek možné," uvedl v prohlášení prezident a generální ředitel AHL David Andrews.

„I nadále budeme klást velký důraz na zdraví a bezpečnost našich hokejistů, funkcionářů, zaměstnanců, fanoušků a jejich rodin. Všichni se už moc těšíme na návrat do našich arén v sezoně 2020-21," pokračoval.

Soutěž byla pozastavena 12. března, tedy ve stejný den jako National Hockey League. O zrušení letošní sezony se dost spekulovalo už v minulých dnech, nyní se to bohužel stalo skutečností. 

Trofeje se udílet budou, výjimkou jen play-off. Konečné pořadí se určí podle procentuálního zisku bodů.

AHL byla založena v roce 1936. Hraje zde také 31 týmů, přičemž každý z nich má podepsanou dohodu s jedním klubem nejlepší hokejové ligy. 

Loni se z poháru radovali Charlotte Checkers, farma Carolina Hurricanes. Na jejich soupisce byl i český útočník Martin Nečas.

Letošní sezona vycházela nejlépe Milwaukee Admirals, NSH (bilance 41-14-8). Základní část měla skončit 11. dubna. Do hry tady zasáhlo celkem 21 českých hokejistů.

Už dříve byly zrušeny všechny juniorské soutěže, nedohrálo se ani v Evropě. MS v ledním hokeji 2020 se neuskuteční.

Pouze NHL stále živí naději. Tak snad alespoň tohle nějak dopadne... 

Čtěte také:
→ Konečně výměna?! Dřívější draft může Oilers dobře posloužit

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.