bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

49 zákroků a postup, Kuemper zářil v brance Coyotes. Price strůjcem senzace

8. srpna 2020, 15:40

Matěj Hodoval

Nashville patří poslední sezony mezi pravidelné favority na zisk Stanley Cupu. Letos však Predators nepostoupili ani do samotného play-off, když skončili už v kvalifikačním kole. A jedním z hlavních důvodů je brankář Darcy Kuemper.

Preds narazili na mužstvo plné nadšení, o jehož vítězství mohl rozhodnout opravdu kdokoliv, vždyť mezi střelce se v posledním klání série zapsali třeba Jordan Oesterle či Michael Grabner.

Jenže nejvýraznější postavou byl někdo docela jiný.

Stačí se podívat na statistiky z posledního utkání série, které Yotes vyhráli v prodloužení. V brankovišti zářil Darcy Kuemper. Kanadský gólman zaznamenal famózních devětačtyřicet zákroků, celkem pak čelil dvaapadesáti střeleckým pokusům Preds.

Rozhodující gól v prodloužení vsítil po dorážce vlastní střely pohotově Brad Richardson, stejně pohotově pak odpověděl v pozápasovém rozhovoru na otázku ohledně svého brankáře. „Byl vynikající, jednoduše náš nejlepší hráč,“ řekl zkušený forvard.

Darcy nás držel ve hře. Tlačili nás a on nás držel nad vodou,“ přispěchal s chválou na Kuemperovu adresu také hlavní trenér Rick Tocchet.

V kvalifikačním kole odchytal třicetiletý rodák ze Saskatoonu všechna čtyři klání, po nichž se může pyšnit 93,3% úspěšností zákroků. Ostatně jen pokračuje v parádních výkonech, které v aktuálním působišti předvádí.

Co se maskovaných mužů v dosavadní fázi vyřazovací části týče, kredit si rozhodně zaslouží také jednička Montrealu.

Carey Price byl hlavním strůjcem senzačního postupu Canadiens. Zkušený Kanaďan je dlouhodobě považován za jednoho z nejlepších brankářů, stále mu však ve sbírce chybí to nejcennější – prsten pro vítěze Stanley Cupu.

A proto Price dělá vše pro to, aby se to letos změnilo.

Divoké play-off už jedno obrovské překvapení přineslo. Právě Priceův Montreal ve čtyřech zápasech vyřadil Penguins. Fantom mezi třemi tyčemi skončil sérii s brilantními čísly – 94,7% úspěšnost a průměr 1,67 inkasované branky na zápas.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.