bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

2000 trestných minut pro Cháru. Slovenský obr překonal milník během komerční přestávky

7. května 2021, 10:30

Tomáš Zatloukal

Rovných 55 mužů před Zdenem Chárou pokořilo hranici 2000 minut na hanbě. Mezi nimi vyhlášení bijci jako Tie Domi, Bob Probert nebo Donald Brashear. Hvězdní siloví útočníci Keith Tkachuk s Brendanem Shanahanem. A také legendární beci Chris Chelios a Scott Stevens. Opora washingtonských Caps se ocitla v různorodé společnosti výrazných osobností, jimž nebyly cizí rvačky, důraz ani slovní přestřelky, nevšedním způsobem. Desítkou za nesportovní chování během komerční přestávky.

Kdo sleduje NHL dlouhodobě, jistě si pamatuje, kterak si v roce 2014 Brendan Smith vyskakoval právě na Cháru.

Hrál se mač mezi bostonskými Medvědy a Detroitem a mladý zadák Rudých křídel chtěl vyzvat o dobré dvě hlavy vyššího Slováka na pěstní souboj. Chára se jeho nápadu smál, ale když Smith jinak nedal, nakonec zahodil hokejku a chystal se na pěstní šarvátku.

Smitha zachránil od výprasku pohotový rozhodčí, Chára poté rovnou zamířil do srpch a lidé se na YouTube bavili komentáři jako "Ten sudí Smitha spasil, vděčí mu za holý život."

Od té scénky uplynulo sedm let. A v noci na čtvrtek ožila na Manhattanu. To když při komerční přestávce dojel Chára k hráčské lavici Rangers a cosi stojícímu Smithovi vykládal. Jeden z arbitrů vše slyšel a ocenil řečnický projev nejstaršího hráče NHL deseti minutami.

Chárovo rande se Smithem tak skončilo stejně jako kdysi, odchodem ostříleného zadáka do kabin.

Kdo ví, co přesně řekl, možná se to týkalo zmíněné historie mezi oběma borci, nebo měl něco na srdci ohledně Smithovy šarvátky s Tomem Wilsonem. Komentáře na YouTube opět pobaví: "Chára mu slíbil, že si na něj počká na parkovišti."

Utkání bylo vyhrocené, o čemž svědčí i rekordních šest bitek v úvodních pěti minutách. O emoce nebylo nouze, Madison Square Garden se stala dějištěm solidní divočiny.

Chára každopádně oním desetiminutovým trestem zaokrouhlil svůj kariérní součet minut na hanbě na 2000. Mimochodem, jen Chelios se Stevensem mají z tohoto klubu dvoutisícovkařů lepší statistiku plus/mínus.

Nejvyšší hokejista v dějinách NHL byl a je na ledě přínosem pro své spoluhráče. V mnoha aspektech. Osvojil si různé role. Čerstvý milník už jen dotváří odkaz, jaký po sobě v zámořské soutěži jednou zanechá.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.