bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

18 milionů nad stropem! Kučerov dál čeří vodu, mlčky se vysmál haterům

12. července 2021, 15:00

Tomáš Zatloukal

Jeho show na tiskové konferenci obletěla hokejový svět. Nikita Kučerov si krátce po obhajobě Stanley Cupu s Tampu stihl kopnout do fanoušků Montrealu i do generálních manažerů hlasujících o vítězi Vezina Trophy. Byl v dobrém rozmaru, posilněn doušky alkoholu. Teď budí ruský hokejista, jemuž se podruhé za sebou povedlo ovládnout tabulku produktivity play-off, opět vášně. Přitom nemusel říct ani slovo, stačilo se vyfotit.

"18 milionů nad stropem."

Přesně takový nápis zdobí "Kuchovo" tričko na fotce, kde pózuje se Stanley Cupem a trofejí Vince Lombardiho (pro vítěze NFL, letos ji získali Tampa Bay Buccaneers).

Kdo sledoval právě skončenou sezonu NHL, dobře ví, na co Kučerov narážel. Mlčky se vysmál všem, současným slovníkem řečeno, haterům, kteří tepali do Bolts kvůli platovému stropu a jeho obcházení.

Generální manažer Julien BriseBois byl často kritizován za to, že využil mezeru v regulích a díky zapsání Kučerova na listinu dlouhodobě zraněných hráčů udržel co nejsilnější hráčský kádr.

Kučerov poté dávno po operaci a krátce po rehabilitaci (celý proces byl posvěcen samotnou ligou) naskočil do play-off. V plné síle. Lightning tak získali zdarma posilu za 9,5 milionu dolarů.

Tampa si vypomohla zmíněnou listinou vícekrát, mimo jiné díky tomu získala Davida Savarda. Spolehlivého beka a také autora rozhodující přihrávky letošních vyřazovacích bojů.

Kučerovovi se hlasitá kritika na adresu Blesků nelíbila. A měl potřebu se proti ní vymezit. Udělal to přece jen elegantněji než v případě zmíněné tiskovky. Bez řečí. Tričkem. 

Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. Jako by "Kuch" píchl do vosího hnízda. A dá se tušit, že poté se škodolibou radostí sledoval, kolika lidem hnul žlučí. Jako puberťák, když provede kanadský žert.

Mimochodem, zmíněné vystoupení na tiskové konferenci se Kučerovovi vyplatilo. Prohodil během ní totiž hlášku: "Tohle není šampaňské, ale Bud Light."

Marketéři světově nejprodávanějšího světlého piva si tohle nemohli nechat ujít. Kučerovovi hodili laso a podepsali s ním sponzorskou smlouvu. Taková reklama se jim jednoduše musela líbit. 

Rozhodně víc než Kučerovovy poznámky příznivcům Canadiens nebo Marca-Andrého Fleuryho.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.