bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

1150 dní! Crosby přerušil rekordní půst a opět ukázal, proč zůstává superhvězdou

23. ledna 2022, 14:00

Tomáš Zatloukal

Za 14 dní se v Las Vegas nepředstaví. Ač je zdráv, bude chybět na tradiční sešlosti ligových es. Pro Sidneyho Crosbyho je to věc nevídaná, nezvyklá, dosud stála v cestě jeho účastem na Utkání hvězd výlučně zranění. Tentokrát ale zůstal stran zájmu odborníků i fanoušků, ačkoliv za pittsburské Tučňáky pravidelně nastupuje a spolehlivě střádá body. Přednost dostali Tristan Jarry a Jake Guentzel. Crosby ovšem brzy ukázal, že "město hříchu" přišlo o velkolepou atrakci.

1150 dní.

Tak dlouho Crosby usiloval o svůj 12. hattrick v kariéře. Taková doba uplynula mezi jeho show proti coloradským Avalanche z roku 2018 a čerstvým galapředstavení na ledě Columbusu.

Delší půst mezi dvěma třígólovými večery ještě "Sid the Kid" nezažil. Trpělivost ale přináší nejen růže, ale i čepice, a tak si Crosby užil proti Modrokabátníkům výtečný mač, v němž dal všem na odiv své prvotřídní schopnosti.

 Nejprve se blýskl prvotřídní koordinací oko-ruka, v níž má v NHL jen málo sobě rovných. Nepochybně ji vypiloval i díky baseballu, kterému se věnoval jako kluk během letních měsíců v rodném Cole Harbour.

Těsně před první přestávkou Crosby švihl do puku nepřesně vypáleného Bryanem Rustem. Joonas Korpisalo v kleci Blue Jackets byl bez šance, podobné zakončení neočekával. Předpokládal, že kotouč doputuje na zadní mantinel. Nestihl se přesunout.

Kolik podobných tečí jsme už od Crosbyho viděli? V tomto ohledu je skutečným mistrem.

Podruhé se slavná sedmaosmdesátka radovala, poté co v 54. minutě suverénně využila dvojnásobnou početní převahu. Čtyřiatřicetiletý Kanaďan dostal nabito od Rusta a ranou z voleje, při níž poklel (podobně jako kdysi Brett Hull), skóroval do odkryté klece.

Počínal si mazácky, nabídku využil dokonale. Puk uklidil za Korpisala a poslal Pens za vítězstvím.

 Stav 4:2 pak ještě vylepšil při columbuské hře bez gólmana, přičemž opět ukázal svou výjimečnou herní inteligenci. Prosadil se důmyslným odrazem o hrazení, z kluziště si udělal obří stůl na biliár.

"Myslím si, že už se mi něco podobného jednou povedlo. Bylo fajn sledovat, jak kotouč míří do sítě," prohodil.

Mimochodem, pod pittsburský triumf se Crosby podepsal i jednou asistencí (a že měla oči!). Pro trojnásobného šampiona Stanley Cupu to byl první čtyřbodový večer od 18. února 2020, kdy dirigoval porážku torontských Maple Leafs, shodou okolností stejným poměrem (5:2).

V Nationwide Areně potvrdil, že byť stojí trochu mimo zář reflektorů, stále zůstává hokejistou, co dovede sestřelit soupeře dominantním výkonem.

Statistiky z této sezony si vylepšil na 10 gólů a 21 asistencí v 28 partiích. Ano, dlouholetý rival Alex Ovečkin si momentálně vede lépe, dokonce vládne celé NHL, ale za Crosbyho čísla by se nezlobila drtivá většina smrtelníků.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.