bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zvučná posila pro Jágrovu družinu. Yandle se upsal na sedm let!

24. června 2016, 16:00

Tomáš Zatloukal

Floridští Panteři již mají více než solidní náhradu za Briana Campbella, kanadského veterána a jednu ze svých defenzivních opor. Do Slunečného státu definitivně míří Keith Yandle, Cats se tedy dokonale vyplatil risk, když před pár dny získali vyjednávající práva právě s devětadvacetiletým americkým zadákem, jehož již neplánovali podepsat newyorští Jezdci. Generální manažer Tom Rowe za ona privilegia obětoval šestou volbu v letošním draftu a čtvrtou v tom následujícím.

Yandle se podle Douga Cifu, spolumajitele Panterů, nechal slyšet, že Florida pro něj byla prioritou a že tam chce získat Stanleyův pohár. Troufalá slova? Inu, když uvážíte, že kývl na sedmiletou smlouvu (!), nemusí jít o vůbec žádnou utopii. Kočky hodlají utrácet a i novou identitou naznačují, že míří opravdu vysoko. Rády by mezi opravdovou elitu.

V Sunrise stavějí nové mužstvo s velkými ambicemi a za pomoci analytických údajů. Pro angažování Yandlea tak nemluví jen to, že je léty ozkoušený produktivní a konstruktivní bek, který umí pohotově rozehrát a suverénně diriguje přesilové hry (v sezóně 2015-16 v nich bral 22 ze 47 bodů), ale také velmi obstojné Corsi (50,2) a další pokročilé statistiky.

Yandle údajně kývl na kontrakt se stropovou zátěží 6,35 milionu dolarů, což je podstatně méně prostoru, než ukrajoval o osm let starší Campbell (rozdíl činí cca. 800 tisíc dolarů, tedy peníze pro lacinější brankářskou dvojku, případně hráče do čtvrté formace). Rowe si přitom od něj slibuje skvělé výkony a vidí v něm velkou oporu pro nebezpečně kousající tým.

"Podívejte se na jeho kvality, díky němu se můžeme stát týmem mnohem lépe připraveným pro play-off, postupem času by nám mohl pomoci zabojovat o Stanley Cup," tvrdí muž, který vystřídal Dalea Tallona, tedy generálního manažera, díky jehož úsilí Campbell na Floridu zamířil. Rowe chce své vlastní Pantery, a tak přichází Yandle.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.