bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ztráta pro Columbus. Nyquist může chybět až půl roku, pokusí se Kekäläinen získat náhradu?

5. listopadu 2020, 13:00

Ondřej Mach

Problémy s ramenem ho trápily dlouhodobě, v poslední době už se ale staly neúnosnými. Gustav Nyquist v úterý na clevelandské klinice podstoupil operaci, útočník Columbus Blue Jackets by měl být mimo hru pět až šest měsíců.

Nyquist musel na operaci kvůli cystě, která v posledních týdnech značně narostla. Jednatřicetiletý útočník se se zraněním potýkal dlouhodobě, podle vyjádření generálního manažera Columbusu mělo jít až o několik sezon.

„Stejně dokázal hrát na nejvyšší úrovni. Cysta ale narostla tak, že by mu v tom znemožnila pokračovat. Chirurgický zákrok byl nejlepším možným řešením. Těšíme se, až ho budeme mít zpátky v plné síle,“ řekl mediím Jarmo Kekäläinen.

Rodák z Halmstadu má za sebou první rok v organizaci Blue Jackets, které se loni v červenci upsal na další čtyři roky. Nyquist zatěžuje platový strop Columubusu částkou 5,5 milionů dolarů, celkem si přijde na 22 milionů.

 

Ve zkrácené základní části byl druhým nejproduktivnějším hráčem týmu, v 70 utkáních vstřelil patnáct branek a přidal 27 asistencí. Jeho maximem je 60 bodů (22+38) z ročníku 2018/19, který rozdělil mezi Detroit Red Wings a San Jose.

Start nové sezony NHL je naplánován na začátek ledna, v tuto chvíli ale není příliš pravděpodobné, že by liga skutečně odstartovala v tomto termínu. Hokejoví fanoušci si nejspíš budou muset počkat minimálně do února.

Tak jako tak Nyquist nejspíš rozjezd ročníku 2020/21 nestihne. Mohla by se organizace pokusit někoho získat jako náhradu? Na trhu pořád zbývá dostatek zajímavých hráčů v čele se střelcem Mikem Hoffmanem.

Generální manažer Kekäläinen s případným posílením nejspíš počká, některé kluby totiž později budou mít problémy s platovým stropem a mohly by se hráčů zbavovat pod cenou.

A kdyby Blue Jackets nikoho nepřivedli, tak se do druhé útočné formace s největší pravděpodobností posune Nick Foligno nebo Boone Jenner.

Čtěte také:
Kanóny vystřídají vodní pistole. Nashville přišel o palebnou sílu, kdo bude dávat góly?
Reinhart o roční smlouvě: Dlouhé kontrakty ani neznám

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.