bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zranění dál kosí Tučňáky. Dumoulin bude chybět dva měsíce

2. prosince 2019, 13:30

Jan Vojkůvka

Jedno zranění za druhým plní marodku Pittsburghu, který na konci týdne přišel i o obránce Briana Dumoulina. Obránce Penguins se musel v neděli podrobit operaci přetržených šlach v levém kotníku. Svému týmu by měl chybět dva měsíce.

Dumoulin se zranil hned během svého prvního střídání v sobotním utkání proti St. Louis, které Pittsburgh prohrál 2:5. Během jednoho ze soubojů mu spadl na nohu útočník soupeře Zach Sanford a tím pro Dumoulina zápas skončil. Při odchodu z ledu do šatny musel být podpírán.

Vyšetření odhalilo vážné poškození šlach v levém kotníku. Podle dostupných informací byly v jeho noze odhaleny přetrhané šlachy, které si vyžádaly chirurgický zákrok. K němu došlo už v neděli.

Dumoulin je v této sezoně jedním z nejvytíženějších hráčů týmu. Ačkoliv neodehrál všech 27 zápasů týmu (vynechal 4 a proti St. Louis odehrál 35 vteřin), nasbíral 485 minut a v průměru byl na ledě přes 21 minut na zápas.

Nakolik je pro Pittsburgh důležitý ukazují i další statistiky. Sice ve 23 utkáních vsítil jen jeden gól a přidal šest asistencí, ale při jeho účasti na ledě se týmu ofenzivně velmi dařilo. O tom svědčí i 17 kladných bodů v hodnocení +/- a čtvrté místo v této statistice v celé NHL.

Pittsburgh v této sezoně kosí jedno zranění za druhým, přesto se drží na velmi slušném šestém místě Východní konference. Vše odstartovala měsíční absence Jevgenije Malkina, po jehož návratu netrvalo dlouho a na marodce usedl i hvězdný Sidney Crosby, který se musel v polovině listopadu rovněž podrobit operaci. 

Vleklé zdravotní problémy má také Nick Bjugstad, který stihl odehrát jen 10 zápasů, než znovu usedl na marodku kvůli svalovému zranění, jež ho vyřadilo na dalších 8 týdnů. Mimo hru jsou také obránce Justin Schultz a útočník Bryan Rust. Zranění v této sezoně potkalo i Patrica Hornqvista či Alexe Galchenyuka.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.