bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Žraloci se topí v herní i výsledkové krizi. Obrovská frustrace, přiznává kapitán Pavelski

25. března 2017, 16:00

Jakub Prchal

Je to pro ně něco nového. Něco, co ještě v letošní sezóně nezažili. Ani jednou neinkasovali od svého soupeře šest branek, aniž by nezískali alespoň bod, navíc s tak malátným herním projevem jako proti Dallasu. Kromě toho si připsali již pátou prohru v řadě, což se stalo (opět) poprvé v letošním ročníku.

Ani léčba letošním gólmanským zázrakem Aaronem Dellem nepomohla. Ostřílený gólman z farmářské AHL, který zažívá svoji premiérovou sezónu v nejlepší hokejové lize světa, ale v zápase žádné chyby neudělal. Přesto lovil kotouč ze své branky přesně šestkrát.

I samotný broadcaster CSN California Rendy Hahn po čtvrtém gólu v jeho síti zahlásil: „Nebýt jeho, Žraloci prohrávají místo 4:0 dokonce 7:0.“ To vše v osmadvacáté minutě střetnutí. Tak špatný pocit ze hry měli všichni příznivci týmu, jehož největší ozdobou je jinak skvěle fungující obrana – pouze Washington v dosavadním průběhu sezóny inkasoval méně branek. Nic naplat, Žralokům vsítil hattrick hráč, který za celou sezónu skóroval všehovšudy sedmkrát.

Utkání proti Dallasu však bylo z tohoto pohledu výjimečné. Tři z pěti proher v řadě totiž skončily velmi těsným výsledkem. Anaheimu podlehli 1:2, Minnesotě 2:3, Dallasu dokonce pouze 0:1. Problém se podle Joea Pavelskiho ukrývá spíše ve špatné produktivitě. „Dolehlo to na nás,“ přiznává kapitán Žraloků. „Ta frustrace je nesrovnatelná. Dlouho jsem nic podobného nezažil. Snažíme se, ale góly nepadají. Pět branek v pěti zápasech je hrozně málo,“ hlesl.

„Některé týmy se hodně zaměřují na naše klíčové hráče a znechucují jim hru," naráží na dlouhé střelecké trápení Brenta Burnse, jenž se neprosadil již patnáct utkání v řadě. "Ale není to o jednom člověku, je to o nás všech. Musíme vyhrát nějaké souboje, vydat ještě více energie."

Drama v Pacifické divizi

Ve stejném duchu uvažoval i Logan Couture: "Máme spoustu kluků, kteří zažívají hodně suché období a prostě se nemůžou trefit. Vše se to dnes sešlo. Pokud víme, že se nám nedaří proměňovat šance, musíme hrát zodpovědně dozadu a nedopustit přečíslení, což se proti Dallasu vůbec nepovedlo.“

Například Čech Tomáš Hertl nebodoval již jedenáct zápasů v řadě, Joonas Donskoi čeká dokonce ještě o utkání déle. Letní posila Mikkel Boedker si zase nepřipsal gól ani asistenci už devět duelů. Ani jeho dánský kolega Jannik Hansen nikterak nezáří. Od výměny z Vancouveru zaznamenal pouze jednu asistenci.

"Cítil jsem v klucích touhu zlomit to. Připravovali jsme se na utkání s Dallasem velice poctivě. Pak se ale hodilo úvodní buly a všechno bylo špatně,“ řekl novinářům hlavní trenér Peter DeBoer. „Nedokázali jsme vůbec pokrývat hráče. Všech šest gólů padlo absolutně zbytečně, navíc když připomenu ty brejky dvou na jednoho. Dnes se hrál zápas, ve kterém jsme udělali stejně velké množství chyb jako za celý měsíc,“ neskrýval rozhořčenost.

Boj o prvenství v Pacifické divizi se rázem dramatizuje. Sharks se totiž ještě nedávno mohli pyšnit devítibodovým náskokem na druhý Anaheim. Díky sérii proher ale dali právě svému kalifornskému rivalovi šanci, kterou nepodlehl. Bodovou ztrátu dokonce vyrovnal. Oba týmy se tak dělí o první příčku se ziskem jednadevadesáti bodů.

Ze soboty na neděli ale budou Žraloci čelit další velké výzvě - odvracet šestou porážku v řadě. To se jim přihodilo naposledy v období od třetího ledna do třináctého ledna roku 2011, tedy před více než šesti lety. Musí se však obejít bez základního stavebního kamene obranných řad Marca-Edouarda Vlasice, jenž byl nucen odstoupit ve druhé třetině posledního utkání kvůli nespecifikovanému zranění.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.