bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zpět na místě činu. Alex Ovečkin poprvé během Fáze 2 bruslil s Capitals

28. června 2020, 6:25

Jiří Sameš

Útočník Alex Ovečkin krátce po zastavení soutěže přesunul rodinu do domu na Floridě, nyní už je ale zpátky ve Washingtonu. V sobotu zde poprvé během Fáze 2 skočil na led. Jeho klub to patřičně zdokumentoval.

Washington Capitals přidali na svůj twitterový účet krátké video s momenty Alexe Ovečkina ze sobotní tréninkové jednotky.

Hráč bruslil v tréninkové hale týmu, nesoucí název MedStar Capitals Iceplex. Na ledovou plochu se spolu s ním vydali útočníci Lars Eller, Garnet Hathaway, Jevgenij Kuzněcov, obránce John Carlson a brankář Braden Holtby.

Fáze 2, která odstartovala 8. června, umožňuje hokejistům trénovat v malých skupinách. Tréninky jsou na dobrovolné bázi, musí však probíhat v některém z týmových center.

Chvilku předtím než byla sezona 2019-20 (12. března) zastavena, vzhledem k pandemii koronaviru, přiletěl za Ovečkinem z Ruska jeho dlouholetý osobní trenér Pavel Burlačenko.

Jakmile se uvolnila opatření, hráč chodil na kluziště v Pembroke Pines, FL. Společnost mu tady dělalo několik krajanů, konkrétně brankář Igor Šesťorkin, obránce Nikita Zadorov a útočník Jevgenij Dadonov.

„Zněl skutečně dobře. Je nadšený z návratu hokeje. Líbí se mu šance našeho týmu, samozřejmě ví, že všechno bude velmi nepředvídatelné,“ řekl nedávno hlavní trenér Capitals Todd Reirden.

„Tohle je poprvé, kdy NHL něčím takovým prochází. Alex je mentálně i fyzicky ve formě. Jsme rádi, že může celý ten čas trávit se svým trenérem, kterého dobře znám," pokračoval.

Ovečkin, čtyřiatřicetiletý Rus, letos odehrál 68 zápasů, přičemž vstřelil 48 gólů a zapsal celkem 67 kanadských bodů. 

Vyhrál tabulku střelců a získal svou devátou Maurice Richard Trophy... podělil se s českým útočníkem Davidem Pastrňákem. 22. února vsítil svůj 700. gól v National Hockey League.

Hokejisté Washingtonu postoupili rovnou do play-off a zahrají si ve skupině o umístění s Boston Bruins, Philadelphia Flyers a Tampa Bay Lightning. 

Čtěte také:
→ GM Oilers Ken Holland: První výběr na draftu? Chceme úspěch v play-off!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.