bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zpět na listinu zraněných. Steve Mason je znovu mimo hru

13. března 2018, 10:00

Lukáš Podleśny

Steve Mason zažívá velmi těžkou sezónu. Po přestupu do Winnipegu zatím odehrál jen dvanáct utkání. Proč? Odpověď je jednoduchá. Zranění.

Po více než čtyřech sezónách strávených ve Philadelphii se Steve Mason před letošním ročníkem pakoval do Kanady. Své první zkušenosti v této zemi sbírá ve Winnipegu, nicméně zatím Stíhačkám příliš nepomáhá. Letos má totiž Mason enormní smůlu na zranění. Kvůli nim totiž dosud odchytal pouhých dvanáct zápasů. 

Steve Mason se v letošní sezóně zranil již v lednu. Jeho zranění bylo kvalifikováno jako zranění v dolní části těla a zapříčinilo vynechání 21 utkání. Winnipeg tedy následně táhl Connor Hellebuyck, jenž kanadský celek překvapivě dostal až mezi elitu Západní konference. A hodně práce bude mít Hellebuyck také v závěru základní části.

Devětadvacetiletý Mason se úspěšně vrátil do sestavy, když proti Rangers vychytal vítězství 3:0 a připsal si tak své 34 čisté konto v kariéře. Jenže po tomto utkání gólman Winnipegu utrpěl zranění kolene a před zápasem s New Jersey byl poslán zpět do Winnipegu. Vyšetření pak zjistilo, že zranění Masona je natolik vážné, že gólman musel podstoupit artroskopickou operaci. Winnipegu tak bude chybět dva až tři týdny. 

Jets tedy opětovně povolali Michaela Hutchinsona. Ten by měl, dle slov trenéra Puala Maurice, dostat příležitost proti Nashvillu. Odchytá tak závěrečné utkání šestizápasového venkovního tripu Jets. Pravděpodobnost nasazení Hutchinsona navíc narostla, když Winnipeg prohrál poslední dvě utkání, ve kterých bránu hájil Connor Hellebuyck.

Každopádně jestli se Mason znovu nezraní, měl by Winnipegu výrazně pomáhat v play-off. Ve vyřazovacích bojích by se tedy kanadský celek mohl spolehnout na velmi kvalitní brankářské duo, což je klíč k úspěchu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.