bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zpátky spolu? Stamkos a Kučerov by rádi obnovili nebezpečný útok z loňského podzimu

19. září 2017, 16:00

Martin Schwarz

Než Steven Stamkos utrpěl loni v listopadu zranění kolene, ničil společně s parťákem Nikitou Kučerovem obranu jednoho soupeře za druhým. Jenže pak kapitán Tampy Bay musel do konce sezóny na marodku, trenéři Bolts byli rázem nuceni hledat nové složení útočných formací. Teď je obávaný snajpr zpátky v tréninkovém zápřahu, zdráv a připraven sázet další branky. Přiznává, že by ročník 2017-18 rád odstartoval opět po boku Kučerova. Splní se mu přání?

Na tréninkovém kempu Tampy Bay, který začal minulý týden v pátek, utvořili první útočnou trojici. Ke Stamkosovi s Kučerovem koučové přiřadili Vladislava Namestnikova. I on k nim minulý rok patřil. Zatím se však jedná o zkoušku, kdo ví, na jaká škatulata před úvodním vhazováním nového hokejového ročníku ještě dojde. Vždyť Lightning stále neodehráli žádný přípravný duel.

 „S Kučerovem i Namestnikovem jsme měli možnost hrát na startu předchozí sezóny, fungovala mezi námi výborná chemie,“ potvrzuje Steven Stamkos. „Od loňska se hodně věcí změnilo, ale všichni viděli, jak poslední dobou Nikita válel. Uvidíme, jestli k sobě padneme i tentokrát.“

Právě Stamkos a Kučerov byli dvěma nejproduktivnějšími hokejisty Blesků v uplynulých třech ročnících, navzdory dlouhodobému zranění kapitána týmu. Zatímco ruský forvard během zmíněného období nastřílel 99 branek a získal 216 kanadských bodů, Kanaďan zapsal do statistik 85 gólů a 156 bodů. Kdo ví, jak by dopadlo loňské tažení Tampy, kdyby Stamkosova lajna zůstala pohromadě (sedmadvacetiletý snajpr musel na operaci kolene poté, co se 15. listopadu 2016 zranil v souboji u mantinelu s detroitským Nyquistem). Ale to jsou kdyby, která v hokeji nemají žádnou váhu.

„Myslím, že se zvládneme navzájem dobře přečíst,“ pokračuje sedmadvacetiletý kanadský reprezentant ve vyjádření o možném obnovení spojení tria Namestnikov – Stamkos - Kučerov. „Všichni jsme chytří hráči, rychlí a technicky vyspělí. Když vzpomenu na minulý podzim, nenastala mezi námi na ledě žádná komplikace. Jakmile se jeden z nás dostal do těžké situace, další mu pomohl. Pokud navíc funguje chemie, všechno probíhá přesně tak, jak má.“

Zkouška pro koleno

Hlavní trenér mužstva Jon Cooper nechce brát za hotové, že právě tahle trojka vstoupí do zahajovacího mače sezóny jako elitní. Avšak zdá se být pravděpodobná její spolupráce v jedné lajně. Ač lodivod střídačky zůstává zdrženlivý. „Nerad bych dělal předčasné úsudky,“ říká na webu nhl.com Cooper. „Každopádně Steven s parťáky z formace naposledy předváděl moc pěkný hokej. Jako trenér potřebuji, aby se hráči na ledě cítili komfortně, takže nejspíš bude lepší, když tohle spojení obnovíme. Ale počkejme, co nabídnou přípravné zápasy.“ Tampa Bay první přátelské utkání sehraje ve středu nad ránem s Carolinou Hurricanes.

Ze všeho nejdřív potřebuje Stamkos otestovat výdrž odoperovaného kolene a znovu si zvyknout na nejrychlejší světový hokej. „Až v klání proti Hurricanes uvidím, jak noha reaguje,“ tuší muž, jehož dosavadním střeleckým rekordem je 60 gólů ze sezóny 2011-12. „Nic člověka neprověří jako zápasové tempo, takže chci hrát hned v úvodním střetnutí.“ Trenér Cooper neupřesnil, do kolika přípravných utkání Stamkos zasáhne, ale vše prý záleží hlavně na společné domluvě. A šikovný hračička má po několika měsících bez hokeje chuť hrát.

Jestliže obávaný střelec najde obvyklou pohodu a zafunguje hra celé jeho formace, mají se brankáři soupeřů Tampy Bay na co těšit. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.