bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Znovu na vrcholu. Voráček je nejlepším nahrávačem NHL

8. prosince 2017, 13:00

Jiří Lacina

Po vynikajícím ročníku 2014-15, kdy Jakub Voráček atakoval nejvyšší příčky v kanadském bodování, přišla mírná stagnace. Letos je český útočník opět v plné formě. Zejména díky němu přerušila Philadelphia desetizápasovou šňůru porážek. Na posledních třech výhrách Flyers se kladenský rodák podílel sedmi asistencemi a aktuálně je nejlepším nahrávačem soutěže!

Generální manažer Ron Hextall vypadá najednou prozíravě. Minulý týden totiž navzdory deseti prohrám za sebou mluvil o tom, že Letci jsou pro něj pořád týmem do play off. Někteří lidé se při těch slovech škodolibě usmívali. Flyers ale zabrali a šesti body ve třech utkáních se posunuli na průběžnou jedenáctou příčku ve Východní konferenci. Jsou zase ve hře.

„Změnili jsme pár věcí a všichni z toho těžíme,“ řekl kapitán Claude Giroux, jehož tým začal hlavně efektivněji bránit střední pásmo. „Najednou je to mnohem větší zábava.“

Ve hře Philadelphie se toho změnilo víc. Trenér Dave Hakstol také přeházel složení jednotlivých útočných formací. Voráček začal proti Calgary nastupovat na křídle druhého útoku, vedle Valtteriho Filppuly a Michaela Raffla. Třemi asistencemi pomohl v pondělí k vítězství 5:2.

Nově složený útok si proti Calgary připsal dva góly, čtyři nahrávky a osm plusových bodů do tabulky monitorující účast na ledě. Loni Kuba Voráček zrovna v této disciplíně moc nevynikal. Sezónu zakončil s hrůzostrašnými -24 body, což bylo nejhorší číslo u Flyers a jedno z nejhorších v NHL. Letos je znovu v plusu.

„Nevím, čím to je. Cítím se, jako když jsem v roce 2010 vyhrál titul mistra světa,“ řekl po utkání s Flames průběžně nejproduktivnější hráč Philadelphie. „Obrovská úleva,“ dodal k přerušení depresivní série.

Trenér nemá důvod nic měnit. Po výhře v Calgary uspěla Philla i ve středu v Edmontonu v poměru 4:2. Voráček si připsal jednu nahrávku. Ve čtvrtek zakončili Flyers povedený minitrip po Kanadě výhrou ve Vancouveru 4:1. Voráček znovu třikrát nahrával a byl vyhlášený první hvězdou večera.

Pro zrzavého vousáče to byl čtrnáctý zápas v kariéře, v němž nasbíral tři asistence. Čtvrtý jen v téhle sezóně. Se 37 body (7+30) se vyhoupl na páté místo ligové produktivity a na první místo mezi nahrávači. Konkurenci nemá ani mezi Čechy, kde mu David Pastrňák hledí na záda s odstupem 12 bodů.

Voráček může mít radost nejen ze sebe, ale i z Michaela Raffla, jenž vedle něj neuvěřitelně ožil. Devětadvacetiletý Rakušan na přelomu této a minulé sezóny nebodoval 42 zápasů v řadě! Teď ve třech duelech po sobě skóroval a k pouhým 3 bodům (2+1) z dosavadního průběhu ročníku přidal během čtyř dnů další 4 body (3+1).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.