bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zmrtvýchvstání Toronta. Je to životní příležitost, burcuje Babcock

24. dubna 2018, 19:01

Jan Vojkůvka

Vše vypadalo už dávno ztracené. Toronto prohrávalo v sérii s Bostonem 0:2 na zápasy, poté 1:3 na zápasy. Pak ale svěřence Mika Babcocka doslova polila živá voda. Bostonu se nepodařilo ani v pátém a ani v šestém utkání ukončit sérii a kanadský tým vybojoval rozhodující sedmý zápas, ve kterém se všechny papírové předpoklady trhají na kousíčky.

Nebyla to ani zdaleka dobře rozehraná série. Maple Leafs sice ve třetím utkání dokázali vyhrát na domácím ledě, ale během prvních čtyř duelů jejich defenziva schytala pořádné direkty. Se 17 inkasovanými góly šli hráči do pátého zápasu s nepříliš velkými nadějemi na prodloužení série. A přeci!

Po výhře 4:3 v Bostonu a následném výtečném výkonu v šestém duelu (3:1) si Toronto vynutilo vymodlený sedmý duel. „Je to životní příležitost,“ burcuje před média své hráče Mike Babcock, který jako lodivod týmu prožívá s Maple Leafs druhé play-off. Při tom prvním v minulé sezoně skončilo Toronto v úvodním kole.

„Hrajeme proti opravdu dobrému týmu a celá série je velká zábava. Je to špičkový tým se špičkovými hráči, není tu žádný prostor pro chyby,“ podotýká kanadský trenér, jenž si uvědomuje, jak náročné je otočit sérii ze stavu 1:3 na zápasy. Ostatně právě Babcock je odborníkem na slovo vzatým. V bojích o Stanley Cup slavil zisk poháru jako kouč Detroitu, dvakrát byl se svými týmy ve finále... 

Po srovnání na 3:3 byl opět ve svém živlu. Věří, že vzkříšení nadějí na postup tým do posledního zápasu posílí. „Takové chvíle chcete ve svém životě prožívat a chcete být jejich součástí,“ pokračuje emotivně Babcock. „Nemůžete si pamatovat všechno ze svého života, ale pamatujete si právě tyto momenty. Tady je pro nás šance, jak si takové vzpomínky vytvořit.“

„Věříme, že to dokážeme. Začali jsme sérii špatně a dokázali se vyškrábat zpátky,“ raduje se z vybojovaného sedmého duelu.

V něm se Toronto na ledě Bostonu v noci ze středy na čtvrtek pokusí dokonat svůj obrat. Obrat, který se proti rozjetému Bostonu zdál být nemožný. A přeci, Maple Leafs dvakrát odmítli vyřazení a nyní stejnému problému čelí Bruins.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.