bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Změny u Capitals. Washington získal Hagelina, na farmu putoval Smith-Pelly

22. února 2019, 15:10

Matěj Hodoval

Capitals pomalu ladí kádr na vyřazovací části, ve které by rádi zopakovali úspěch z letošní sezony. Proto Washington přivedl muže, který s touto fází sezony má obrovské zkušenosti – Carl Hagelin. Za něj poslali do Los Angeles volbu ve třetím kole draftu 2019 a podmíněnou volbu v šestém kole draftu 2020.

Hagelin mění v tomto ročníku, který je pro něj již osmým v NHL, mění dres podruhé. V listopadu se stěhoval z Pittsburghu do Los Angeles. V dresu Pens letos posbíral za šestnáct utkání tři kanadské body (1+2), dalších pět (1+4) přidal po svém přesunu ve dvaadvaceti zápasech za Kings.

Švédský útočník je i přes svá příliš nevýrazná čísla na první pohled platnou posilou. Krásným příkladem je sezona 2015/16, v průběhu které přestoupil z Anaheimu do Pittsburghu, kde následně získal prvních ze svých dvou prstenů. Hagelin tehdy pomohl Pens v play-off šestnácti body.

„Jsme potěšeni, že můžeme Carla přivítat v naší organizaci.“ hlásil generální manažer Caps Brian MacLellan. „Cítili jsme, že tato výměna nám umožní prohloubit naší sestavu v útoku. Přidali jsme zkušeného hráče se skvělými schopnostmi, co se týče bruslení, a někoho, kdo nám pomůže při oslabení.“

Sám Hagelin je z výměny nadšený. „Opravdu se těším! Je dobré vědět, že jdete do týmu s velkou šancí hrát o pohár. Když jsem přišel do LA, počítal jsem s tím, že mohu být opět vyměněn. Předchozí výměna přišla nečekaně, nicméně tato už ne, očekával jsem to,“ přiznává Švéd, jemuž po sezoně končí smlouva s příjmem čtyři miliony dolarů ročně. 

Někdo však pochopitelně musel z kola ven, uvolnit místo v sestavě i pod platovým stropem. Tato pozice zbyla na hrdinu uplynulé a nakonec i úspěšné cesty za vysněnou trofejí. Devante Smith-Pelly byl umístěn na listinu volných hráčů, kterou prošel a připojil se k farmě v Hershey. 

Šestadvacetiletý Kanaďan letos v NHL odehrál 54 utkání, během kterých se zmohl jen na čtyři branky a stejný počet gólových nahrávek. Přesně tolik kanadských bodů nasbíral i během úspěšného play-off, nicméně tam k tomu potřeboval o třicet zápasů méně. 

Takové pohyby v sestavě jsou běžnou součástí hokeje, nicméně i tak nemají Smith-Pellyho spoluhráči zrovna radost z jeho přeřazení. 

„Je to skvělý chlap. Je to těžké, ale nikdy nevíte, co se může stát. Výborný kamarád i hráč, zažili jsme toho spolu spoustu v uplynulé sezoně. Přeji mu hodně štěstí,“ komentoval situaci ohledně Smith-Pellyho kapitán Alex Ovečkin. 

„Byl obrovskou součástí našeho úspěchu v minulé sezoně. Jsme v situaci, kdy potřebujeme uvolnit místo v sestavě i pod platovým stropem. Musí se vrátit ke hře, která ho zdobila uplynulý rok. Je to pro něj výzva a zpráva, kterou jsme mu doručili,“ informoval média Todd Reirden, hlavní trenér Washingtonu. 

Rodák ze Scarborough, Ontaria, podepsal před touto sezonou jednoletý kontrakt v hodnotě rovného milionu dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.