bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Změnil snad občanství? Kdepak, Toews jen prohrál sázku

9. ledna 2017, 14:30

Martin Zíta

Jak dopadne finále mistrovství světa do 20 let? Před několika dny tato otázka hýbala hokejovým světem včetně kabin týmů NHL. Jonathan Toews věřil své Kanadě, zatímco Patrick Kane zase svým Spojeným státům. Vyhrát pochopitelně mohl jen jeden a kapitán Chicaga to nebyl.

Hodně nezvyklý pohled si užili příznivci Jonathana Toewse. Kanadský útočník se totiž na svém instagramovém a twitterovém účtu objevil v dresu amerického národního týmu. Ne, měnit občanství se nechystá, jak napovídá široký úsměv Patricka Kanea, jenž stojí po boku spoluhráče ze Chicaga.

Toews jen prohrál sázku a americký dres byl jeho trestem. Toews s Kanem se vsadili o výsledek finálového duelu juniorského šampionátu, kde se utkali právě hráči Kanady a Spojených států.

Američan Kane se tak dočkal alespoň drobné záplaty na hokejové rány z dřívějška, kdy kanadský nároďák americký drtil, jak se mu zlíbilo, a také jeho sociální sítě zaplnily fotografie Toewse – Američana.

Juniorský šampionát je napříč NHL každoročně velké téma. Mnoho hráčů se jej pochopitelně v minulosti zúčastnilo, někteří jen o rok dříve a někteří by na něm dokonce ještě mohli svou zemi reprezentovat. A jelikož jsou sportovci soutěživí, sázky létají jedna za druhou. Obzvlášť při takto důležitém souboji.

Kane a Toews tedy nebyli jediní. Mediálně známá sázka pochází například z tábora Toronta Maple Leafs, kde proti sobě šli mladík Auston Matthews a trenér týmu Mike Babcock. Odměna pro vítěze? Láhev dobrého vína.

Z té se tak radoval devatenáctiletý Auston Matthews, jenž shodou okolností patří do třetí ze zmíněných hráčských škatulek, a pokud si bude chtít své vítězství vychutnat na území hvězd a pruhů, musí počkat. Alkohol doma ještě nějaký rok nesmí vzít do ruky. Oslavě v Torontu, třeba se spoluhráčem Jakem Gardinerem, ale nebrání nic.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.