bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Změna trenéra nám prospěla, chválí si Jaškin. V sestavě Blues by se rád zabydlel natrvalo

10. února 2017, 14:30

Michal Sobotka

V sezoně vynechal už patnáct utkání, ale ne vinou zranění. Útočník Dmitrij Jaškin bojuje v sestavě St. Louis o stálejší pozici v základní sestavě, i když se mu ne vždy daří. Změnu trenéra z týmového hlediska uvítal, i když jemu osobně odvolání Kena Hitchcocka moc velký užitek nepřineslo.

Po vítězném duelu s Torontem panovalo v kabině St. Louis uspokojení. Blues se povedlo vyhrát už potřetí v řadě. Všechny duely navíc vyhrál tým venku, kde patřil v začátcích sezony k vůbec nejhorším v celé lize. „Teď hrajeme dobře, takže jsou všichni spokojení,“ chválil si odchovanec Vsetína Dmitrij Jaškin, který však snažení svých spoluhráčů sledoval jen z tribuny.

Asi jste si osobně představoval větší herní vytížení.
Bohužel je to, jak to je. Zranilo se nám pár hráčů, místo kterých přišli mladí kluci a hrají dobře. Nezbývá mi, než na sobě každý den pracovat a využít šance, které přijdou.

Dá se tedy říct, že bojujete ze dne na den o místo v sestavě?
Určitě je tomu tak. Řekl bych, že jsem doplatil na vývoj sezony. Nemyslím si, že bych hrál špatně, ale vždy je co zlepšovat a všechny zajímají hlavně body, kterých moc nedělám. Takové věci zkrátka rozhodují.

Kdo je v tomto ohledu váš největší soupeř?
Hlavně mladší kluci. Uvidíme, jak se situace změní, až se vyprázdní marodka. Sestava je jiná každý den a mění se neustále, ale já se snažím tyhle věci vnímat co nejméně.

Když už naskočíte do utkání, tak je vaše herní vytížení hodně střídavé…
Asi bych potřeboval herní úspěch, ale nedá se vypíchnout konkrétní věc, která by mi pomohla nějaké rovnováze v minutách na ledě. Každý den pracujeme na všem. Bruslení, systém, hra. Poslední dobou se snažím víc střílet, protože mám pocit, že když jsem přišel do St. Louis, pálil jsem častěji. Teď v tom budu muset pokračovat i v dalších zápasech.

Jak se vaše postavení v týmu změnilo po odvolání trenéra Kena Hitchcocka?
Moc velký vliv to nemělo, ale týmu dala změna více energie. Změnili jsme pár věcí v systému a pomohlo to. Poslední tři zápasy vypadaly rozhodně lépe. Je to pozitivní vlna a snad se na ní ještě nějakou dobu svezeme.

Uvědomujete si, že pro Hitchcocka se nejspíš jednalo o jeho poslední hokejovou štaci?
Vždycky je smutné vidět někoho skončit. Na druhou stranu pořád je to byznys. Nám se zkrátka nedařilo, ale pod Yeem se to zase trochu změnilo. Z týmového hlediska nám změna určitě prospěla.

St. Louis v posledních rocích mívá dobrou základní část, ale v play-off se úspěch ne a ne dostavit. Jaký je na hráče vyvíjený tlak ze strany vedení klubu?
Předně si myslím, že loňská sezona se nám povedla. Byli jsme v konferenčním finále, což bychom za úspěch mohli označit. Samotné finále Stanley Cupu taky nebylo až tak daleko. Každý rok je jiný, platí to o všech týmech. Hodně hráčů odejde, jiní zase přijdou. Co se týče tlaku, tak v určité míře se s tím musí vypořádat každý tým. Třeba tady v Torontu (rozhovor vznikl po utkání Blues v Air Canada Centre – pozn. red.) po úspěchu prahnou víc než kdekoliv jinde. Základem ale je, abychom se dostali do play-off. Musíme udržet výkonnost, abychom se do něj dostali, protože letos je tabulka hrozně vyrovnaná.

 

Autor: Ivana Paulová

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.