bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zlomený hrtan poslal na střídačku útočníka i fanouška. V hlavní roli Subban

8. února 2016, 10:00

Tomáš Zatloukal

Ještě v polovině minulého týdne jsme psali o rýsující se šanci pro Malcolma Subbana, při nemoci Jonase Gustavssona byl povolán do hlavního mužstva bostonských Medvědů, aby kryl záda Tuukky Raska a mohl pomýšlet na nápravu svého loňského nepovedeného debutu. Nyní talentovaný Kanaďan plní novinové stránky opět, bohužel poněkud smutným písmem. Proč? Zatoulaná rána na rozbruslení před sobotním zápasem mezi Providence Bruins a Portlandem Pirates mu zlomila hrtan.

Subban musel po zásahu kotoučem urychleně z ledu a skončil hospitalizován v Maine Medical Center. "Strávil tam noc a druhý den byl převezen do Mass General Hospital kvůli dalším vyšetřením. Je ve stabilizovaném stavu, více informací sdělíme, jakmile budou dostupné," hlásí tiskové oddělení Medvědů.

A navrch dodává: "Délku Subbanovy absence zatím nelze odhadnout, mimo hru bude na neurčito." Pro dvaadvacetiletého gólmana jde o nemilou komplikaci v dosud průlomové sezóně, pod vedením brankářského kouče Boba Essensy stabilizoval svou formu, naučil se trpělivosti, "učesal" dříve rozevlátý styl. Chvála na jeho adresu zněla z mnoha stran, i od bostonského trenéra Claudea Juliena.

Subban si nyní nějaký čas nezahraje, což v Providence vyřeší nasazováním Zanea McIntyrea a podpisem, případně výměnou dalšího maskového muže. Z dlouhodobého hlediska by nemělo jít o nejmenší problém. Potíže ovšem nastaly pro samotný mač s Piráty, proti Portlandu tak svěřenci Bruce Cassidyho vyjeli s jediným borcem ve výstroji a výzbroji (právě McIntyrea). Prosím?

Roli dvojky totiž nouzově plnil forvard Benn Ferriero, navlečený do hráčského "úboru". Alespoň tedy pár minut, poté se podařila až neskutečná věc: Bruins se povedlo sehnat v publiku amatérského brankáře Joea Parkera. Parker tak získal vskutku interesantní zkušenost a obohatil o své gólmanské curiculum vitae o zápis, kterým se může pochlubit jen málokterý amatér.

Boston obecně přitahuje podobné brankářské lapálie. Možná si na jeden příklad vzpomenete sami. A pokud ne, uděláme to za vás: není to tak dlouho, kdy musel oprášit své vybavení Essensa. 28. března 2015 usedl současný gólmanský kouč Bruins na střídačku, poté co Rask opustil rozehraný duel kvůli podezření na dehydrataci (více čtěte zde).

Ironií je, že tehdy Essensa patrně oblékl dres svého čerstvě zraněného svěřence: Malcolma Subbana.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.