bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zklamaný Fleury: Měl jsem chytat lépe

23. května 2016, 14:00

Tomáš Zatloukal

Konečně se dočkal, po dlouhém, ba nekonečném vysedávání na střídačce dostal od Mikea Sullivana přednost před senzačním nováčkem Mattem Murraym. Jenže svou šanci nevyužil. Hvězdný gólman Marc-André Fleury inkasoval čtyři branky a finále Východní konference se přesouvá do Tampy Bay za kritického stavu pro Pittsburgh: stačí jediná porážka a sen o Stanley Cupu se rozplyne.

Fleury zažil pestrý večer. Jednou čaroval, jednou zaváhal, jednou se od něj odvrátilo štěstí. Po čtyřech obdržených gólech z 25 střel hlásil: "Už jsem se mezi třemi tyčemi cítil lépe. Měl jsem podat lepší výkon." Se sebekritikou zašel ještě dál, "Flower"  si vyčítá úvodní gól Blesků. Alex Killorn jej nachytal přesnou střelou pod horní tyčku z mizerného úhlu.

 

"Bylo to stupidní, " zlobil se na sebe. Tučňáky nicméně dokázal i podržet, jeho zákrok proti přesilovkové ráně Tylera Johnsona byl fantastický. Rychle se roztáhl k pravé tyčce a snad nožem brankářské brusle vykopl kotouč mířící za jeho záda. Johnson si spravil chuť v prodloužení, neuběhla ani celá minuta a on zvedal ruce nad hlavu. Rozhodl.

 

Byť poněkud kuriózně, nevinná rána Jasona Garrisona se ke Fleuryho smůle odrazila od Johnsonových beder a skončila za brankovou čárou. Na takovou teč nemohl jednatřicetiletý gólman zareagovat. Neřešitelná situace, bezmoc. "Flower" posléze mohl pouze zklamaně odjet z ledové plochy a zamířit do kabiny, před kterou se již srocovali novináři.


"Hodně jsem trénoval. Ale měl jsem chytat lépe," přiznal téměř chvějícím se hlasem. V kleci stál poprvé od první minuty po dobrých 50 dnech (31. března se představil proti Nashvillu Predators), pauza musela být znát. "Jsem rád, že jsem mohl odchytat celý mač. Přál bych si ovšem, aby dopadl jinak. Jsem hrozně zklamaný. Je to bolestivá porážka."

Bude chytat i příště? Sullivana čeká další náročné rozhodování.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.