bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zkáza překonána, Lucic se konečně prosadil v dresu Calgary

6. prosince 2019, 16:43

Jakub Hromada

Prašť, jako uhoď. Tak byla definována výměna mezi Oilers a Flames, kdy si vyměnili své trápící se zhaslé hvězdy Neala a Lucice. Jenže společnost McDavida udělala s Nealem divy a vrátil se ke starým výkonům, kdežto Milan Lucic zůstal na svém. Až dnes v noci poprvé rozvlnil síť.

Za posledních 320 dní se trefil pouze jednou. Stalo se tak 2. dubna v Coloradu, kde jeho tým prohrál jasně 2:6. Předtím se prosadil v druhé polovině ledna a proti komu? Jeho dnešnímu zaměstnavateli. Vůbec první měsíc v roce byl jeho nejúspěšnějším v loňské sezóně, kdy vstřelil hned čtyři ze svých šesti branek. 

Nyní má na kontě pět kanadských bodů po 28 zápasech. Při tomto tempu by se dostal na konci sezóny na číslo 14. Ještě o šest bodů méně, než kolik jich dokázal získat v loňském ročníku. Jen pro zajímavost, Neal je na cestě za padesátibodovou sezónou.

V noci ale rozhodl utkání s Buffalem. Nejprve se k puku dostal ve vlastním obranném pásmu a chtěl ho lobem posunout do toho středního. Ovšem trefil pouze Zacha Bogosiana, nicméně měl štěstí, kotouč se odrazil na hůl Rasmuse Anderssona. 

Následovala krásná kombinace po ose Dubé, Lucic, Ryan a zpět na Lucice, který dostal puk do odkryté klece i přes drobnou teč skákajícího Ullmarka. Žádná rána pod horní tyč to tedy nebyla, ovšem úleva kanadského útočníka musela být obrovská.

„Je to trochu vysvobození,“ komentoval svou trefu Lucic. „Vždy je příjemné se poprvé prosadit v novém klubu.“ A úleva to nebyla jen pro samotného útočníka, ale rovněž pro celý tým. „Spoluhráči mě celou dobu podporovali a věřili mi. Ano, sice to trvalo déle, než si někteří přáli, ale konečně si můžou všichni oddychnout.“

„Navíc jsem hrozně rád, že se mi podařilo skórovat před vlastními fanoušky. Celou dobu byli po mém boku a nikdy nade mnou nezlomili hůl,“ pochvaloval si přízeň místních příznivců. 

„Je velmi respektovaný nejen v kabině, ale i v celé lize. Když někdo jako on dá konečně gól, je to hodně emotivní a jsme za něj šťastní,“ reagoval na váhu branky Lucice Sean Monahan.

„Je to velký profesionál, vždy upřednostňuje tým před vlastními potřebami,“ chválil útočníka kouč Ward, který po vyhazovu Peterse vyhrál všechny tři zápasy. „Je úžasné, že konečně prolomil tohle gólové trápení.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.