bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zimní klasiku rozhodl sporný faul. Nemyslím si, že se to mělo pískat, zlobil se Toews

2. ledna 2015, 12:30

Tomáš Zatloukal

Nádherný zápas mezi Washingtonem Capitals a Chicagem Blackhawks poznamenaly, jak už to nejen u mačů pod otevřeným nebem bývá pravidlem, kontroverzní verdikty rozhodčích. Tím nejdiskutovanějším rozhodnutím arbitrů je zcela suverénně vyloučení Jonathana Toewse za hákování Karla Alznera pouhých 76 sekund před koncem třetí třetiny. Domácí nabídnuté příležitosti využili, v přesilové hře skóroval Troy Brouwer a obral hosty o jakýkoliv bodový zisk. Vyloučený kapitán to nesl hodně těžko.

Z trestné lavice vystartoval jako trhací pes a výmluvnými gesty si vysvětloval zlomovou situaci se sudím. Před zámořskými novináři pak již působil o poznání klidněji a vztek vystřídalo zklamání. "Nevím, jak moc si můj zákrok zasloužil potrestání. Možná to mělo co dělat s tím, že jsme v předchozím průběhu utkání měli k dispozici více přesilovek než oni," poukázal Toews na možnou snahu pánů v pruhovaném dorovnat počty vyloučených na obou stranách.

source:

Chicago hrálo celkem šest početních výhod, Washington měl ve chvíli Toewsova zákroku za sebou dvě takové příležitosti. "Myslím si, že vzhledem k okolnostem se to pískat nemělo. Ale je to jen můj názor," dodal kanadský centr, který byl přísně potrestán za snahu nadzvednout Alznerovu hůl. Sám faulovaný hráč pochopitelně viděl situaci jinak: "Když se na ten zákrok podíváte zblízka, uvidíte, že mi položil hokejku na ruce. Občas rozhodčí takový faul pustí, jindy ne."

Jeho kolega z obrany Caps Matt Niskanen nicméně přiznal, že se sudí  pokoušeli vyrovnat počty trestů. "Toewsovým vyloučením to  tak trochu srovnali. A my jsme z toho vytěžili vítěznou trefu." Abychom spravedlivě vyslechli oba tábory, přidejme ještě názor Joela Quennevillea, hlavního kouče Blackhawks. "Měli jsme před tím faulem přesilovou hru, takže tvrdím, že oba týmy dostaly šanci rozhodnout a jim se to povedlo," řekl smířlivě populární "Coach Q".

Sporný moment bude ještě dlouho vytvářet zlou krev mezi fanoušky Capitals a Černých Jestřábů. Zatímco první mohou poukázat na několik přísných vyloučeních svých hráčů a také nepotrestaný zákrok Andrewa Shawa krátce před tím Toewsovým, druzí se zase ohánějí časomírou a také prostým faktem, že Toews prakticky nic neprovedl. Washington každopádně jen zužitkoval nabídnutou příležitost, což se Chicagu nepovedlo třeba při dlouhé přesilovce pět na tři.

A jak říká můj dobrý známý, když nedáte gól ve hře pět na tři, nemůžete vyhrát.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.