bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ze dna ligy do finále. St. Louis si zahraje o Stanleyův pohár

22. května 2019, 5:48

Jan Šlapáček

Neuvěřitelný příběh. Na začátku roku 2019 byli hokejisté St. Louis na samotném dně NHL, o pár měsíců později slaví postup do finále Stanleyova poháru. Blues v šestém zápase zametli se San Jose a vyhráli 5:1.

St. Louis Blues - San Jose Sharks

5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. Perron (Blais, O'Reilly), 17. Tarasenko (Parayko, O'Reilly), 33. Schenn (Pietrangelo, Thomas), 54. Bozak (Perron, O'Reilly), 58. Barbašev (Sundqvist) – 27. Gambrell (Donskoi, Jones).

San Jose nastoupilo do dnešního utkání bez zraněných klíčových hráčů (Tomáš Hertl, Erik Karlsson, Joe Pavelski) a na výkonu Sharks to bylo hodně znát.

Nabuzené St. Louis vletělo do zápasu raketovou rychlostí a hned ve druhé minutě se dostalo po trefe Davida Perrona do vedení. Náskok ještě před přestávkou navýšil Vladimir Tarasenko.

O mírné zdramatizování duelu se postaral před jeho polovinou Dylan Gambrell, rozhodně však netušil, že vstřelil poslední branku San Jose v sezóně.

Následně totiž stříleli pouze domácí a to hned třikrát. St. Louis tak v šestém zápase vyhrálo 5:1 a slaví postup do finálové série, ve které se postaví Bostonu.

J. Binnington (STL) – odchytal 60:00 minut, 25 zákroků, úspěšnost 96,2 %
M. Jones (SJS) – odchytal 59:42 minut, 14 zákroků, úspěšnost 77,8 %

1. hvězda utkání: Jordan Binnington (STL)
2. hvězda utkání: David Perron (STL)
3. hvězda utkání: Colton Parayko (STL)

Konečný stav série: 4:2

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.