bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zbaví se Edmonton čtvrté volby draftu? Rádi bychom přivedli kvalitního beka, tvrdí Chiarelli

3. května 2016, 10:00

David Baláš

Ne, Edmonton Oilers opravdu nebude v červnu do své organizace vybírat některého z talentovaných mladíků z prvního místa, jako tomu bylo v posledních letech zvykem. Draftová loterie tentokrát ropnému městu přisoudila „až“ čtvrtou pozici za Torontem, Winnipegem a Columbusem. Snad i proto nyní generální manažer Peter Chiarelli nevyloučil možnost, že by se jeho tým volby vzdal výměnou za kvalitního beka.

Taylor Hall, Ryan Nugent-Hopkins, Nail Jakupov a naposledy také Connor McDavid. Čtyřikrát za posledních šest let tahali Olejáři hráče z klobouku jako první, a tak trochu dali nechtěně vzniknout množstvím vtipů na jejich adresu. Jedním z těch nejtrefnějších je přejmenování mužstva fanoušky na Deadmonton, což se dá volně přeložit jako pohřebiště nadějí.

Pokud by se i letos znovu usmálo štěstí na celek z Alberty, jen těžko si lze představit, že by Chiarelli nesáhl po další útočné hvězdě budoucnosti Austonu Matthewsovi. Loterie však přiřkla Olejářům čtvrtou příčku, na což jedenapadesátiletý manažer okamžitě zareagoval.

„Existuje opravdu dobrá šance, že bychom se podívali, zda nemůžeme naši volbu někomu přenechat. Draftovat takhle v popředí je rozhodně velmi ceněná záležitost, takže si umím představit, že bychom za to mohli sehnat elitního beka z jiného týmu,“ plánuje vyztužit obranu, která je už dlouho Achillovou patou kádru.

Edmonton se pravidelně pohybuje ve výrazně záporném rozdílu vstřelených a obdržených branek. V posledních třech sezonách to byla čísla: -67, -85 a -42. Je tedy zřejmě jasné, že i kdyby se Chiarelli volby v draftu nezbavil, sáhne v červnu právě po bekovi.

„Na draftu je k mání hromada šikovných křídel, centrů a silových útočníků. Co jsem ale zjistil, opravdu výborní beci jsou na seznamu všehovšudy tak tři. Pokud bychom ale jednoho z nich vybrali, určitě by to nebyla sázka na špatnou kartu,“ uvedl bývalý advokát diplomaticky.

Za nejlepší obránce k dispozici jsou podle skautů označovaní zejména Fin Olli Juolevi, který momentálně válčí ve finále play-off OHL za London Knights, a americký rodák Jacob Chychrun z týmu Sarnia Sting, který působí ve stejné soutěži.

Skauti oba dva opěvují zejména jako velmi šikovné bruslaře, kteří jsou platní na obou stranách kluziště a kterým se nerozklepou kolena pod tlakem. Teprve sedmnáctiletý Juolevi to prokázal na posledním mistrovství světa hráčů do dvaceti let, kde s Finskem získal titul a prokousal se do All-star týmu šampionátu. O rok starší Chychrun zase potvrdil ofenzivní kvality v OHL, kde nasbíral ve 104 zápasech 82 bodů.

Ať už si Chiarelli čtvrtou volbu ponechá či nikoliv, pro Edmonton je nejspíše jenom dobře, že letos loterii nevyhrál, neboť skutečným vítězstvím pro tým by bylo přivedení spolehlivého beka, který konečně pomůže zalepit díry v obranné hře Olejářů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.