bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zástupci Islanders potvrdili souhlas, do Finska míří další český gólman

17. listopadu 2020, 6:13

Václav Jáchim

Ve Finsku působí Patrik Bartošák, Dominik Hrachovina nebo Lukáš Dostál, teď se k nim přidal další zástupce české brankářské školy. Zástupci New York Islanders potvrdili, že na severu Evropy může začít sezonu Jakub Škarek. Jihlavský odchovanec pomůže týmu Peliitat ve finské druhé nejvyšší lize, účastník soutěže Mestis o tom informuje na svém webu.

Škarek oblékne dres týmu z městečka Heinola podruhé v kariéře. Za Peliitat totiž chytal už během sezony 2018-19, kdy byl jinak kmenovým brankářem Pelicans Lahti. V elitní soutěži tehdy absolvoval 22 utkání s úspěšností zásahů 90,6 procent, dres Peliitat oblékl v sedmi zápasech.

Účastník tří mistrovství světa dvacetiletých v letech 2017 až 2019 byl před dvěma lety draftován ze 72. pozice do New York Islanders, v organizaci Ostrovanů strávil minulý ročník. Škarek nastoupil k 16 kláním AHL za první farmu v Bridgeportu, připsal si také 14 startů v týmu Worcester Railers z nižší zámořské East Coast Hockey League.

Teď bude znovu chytat ve Finsku, první soutěžní duel za tým Peliitat by měl absolvovat ve středu proti KeuPa HT. „Věřím, že Škarek pro nás bude velkou posilou. Netřeba dodávat, že brankář se smlouvou v NHL zvyšuje úroveň celého týmu," kvitoval na klubovém webu hlavní kouč Vesa Petäjä.

Angažmá talentovaného gólmana se narodilo po dohodě s představiteli Islanders a agenty hráče, kteří se pro Škarka snažili najít uplatnění do doby, než v zámoří začnou hokejové soutěže. První nabídku dostalo Lahti, jenže tam mají mezi tyčemi jasno – jedničkou v mužstvu je Patrik Bartošák. Proto padla volba na tým ze soutěže Mestis.

„Kluby NHL hledají místa pro své hráče, v této situaci jsme dosáhli dobré dohody. Naším společným cílem je dát Škarkovi prostor k hernímu rozvoji, mzdové náklady nejsou pro náš klub zátěží," doplnil Petäjä na adresu brankáře, který v minulosti oblékal dres mateřské Dukly a také pražské Sparty.

Škarek má radost, že může chytat a naplno na sobě pracovat. „Jsem tu šťastný, doufám, že týmu co nejvíc pomůžu. Potřebuju hrát a trénovat, je skvělé, že zase mohu být ve známém prostředí," uvedl na klubových stránkách. Jeho snem nadále zůstává NHL, teď se ale soustředí na to, aby odvedl stoprocentní práci ve Finsku.

Klub Peliitat, za který si v minulosti zahráli Petr Stloukal, Ivan Lytvynov, Štěpán Jeník nebo loni Stanislav Vrhel, se gólmanům hodně věnuje. Maskované muže má v organizaci na starost Karri Rämö – někdejší finský reprezentant se zkušenostmi z NHL či ruské KHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.