bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zápas plný zvratů rozhodl v prodloužení Karlsson, Sharks mají opět k postupu blíže

16. května 2019, 5:22

Vojtěch Balon

Třetí finále Západní konference nebylo pro kardiaky. Utkání nabídlo dvougólový náskok San Jose, velkolepý obrat St. Louis a vyrovnání na 4:4 pouhých 61 sekund před koncem třetí třetiny. Prodloužení však netrvalo ani šest minut a z vedení 2:1 na zápasy se radují Sharks!

St. Louis Blues - San Jose Sharks

4:5p (0:2, 4:1, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Steen (Barbašev), 25. Tarasenko (B. Schenn, Parayko), 37. Perron (Parayko, Edmundson), 39. Perron (Maroon, Parayko) – 14. E. Karlsson, 17. J. Thornton (Vlasic, Labanc), 22. J. Thornton (Labanc, Dillon), 59. Couture (Pavelski, J. Thornton), 66. E. Karlsson (Nyquist, Meier)

Už pátá minuta zápasu nabídla strašidelný moment, když obránce Blues Jay Bouwmeester poslal na hrazení Tomáše Hertla a český forvard to schytal do hlavy. Hertl se ale naštěstí nezranil a o pár minut později mohl slavit, střelou z vrcholu pravého kruhu totiž ve čtrnácté minutě otevřel skóre Erik Karlsson a o pár střídání později zvýšil na 2:0 pro Sharks Joe Thornton.

Na začátku druhé třetiny sice snížil náskok San Jose Alexander Steen, o pouhých 18 sekund později ale brilantní nahrávač a sváteční střelec Thornton svou druhou trefou v zápase vrátil hostům dvougólový polštář. Pak se ale začaly dít věci.

Nejprve ve 25. minutě ujel Vladimir Tarasenko a trefil se přesně do levé šibenice, pak z levého kruhu překonal Jonese David Perron, a tentýž hráč se ještě ve druhé třetině prosadil ještě jednou. Parádní obrat z 1:3 na 4:3 a diváci v Enterprise Center byli v euforii.

Ta jim vydržela málem až do třetí sirény, ale jen málem. Sharks si totiž vytvořili závěrečný tlak a minutu a sekundu před koncem třetí třetiny vyrovnal Logan Couture, za stavu 4:4 se tak šlo prodlužovat.

Na přepisování rekordů v délce zápasu ovšem tentokrát nedošlo, už po necelých šesti minutách totiž ukončil prodloužení Erik Karlsson, který dorážkou z bezprostřední blízkosti poslal Sharks do vedení 2:1 na zápasy.

J. Binnington (STL) — odchytal 65:23 minut, 27 zákroků, úspěšnost 84,4 %
M. Jones (SJS) – odchytal 64:18 minut, 28 zákroků, úspěšnost 87,5 %

Tomáš Hertl (SJS) — 0+0, 2 střely, čas na ledě 24:29

1. Erik Karlsson (SJS)
2. David Perron (STL)
3. Joe Thornton (SJS)

Stav série: 1:2

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.