bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Západní finále se přesouvá do St. Louis. Kdo se ujme vedení?

15. května 2019, 19:15

Šimon Rogner

Ve finále Východní konference můžeme vidět v příštím zápase postupujícího finalistu, v tom západním si minimálně o zápas počkáme. Přiblížit se poslednímu kolu může jeden ze soupeřů v dnešním nočním třetím zápase na ledě St. Louis. Uspějí domácí Blues, nebo se vedení znovu ujmou Sharks?

02:00 St. Louis Blues – San Jose Sharks

Předpokládalo se, že to bude vyrovnaná série, a zatím to na ni vypadá. Po dvou utkáních mezi Sharks a Blues je stav 1:1 a v dnešním prvním duelu v Missouri tak půjde o důležitý druhý bod. S menší psychickou výhodou budou nejen díky domácímu prostředí, ale především díky poslední výhře 4:2 začínat hráči St. Louis, kteří však na domácím ledě prohráli čtyři ze sedmi zápasů v letošním play off.

Klíčovým prvkem bude pro oba týmy souboj hráčů z třetí a čtvrté lajny. Zatímco na výhře Blues ve druhém duelu se góly podíleli obránci Robert Bortuzzo a Vince Dunn a útočník Oskar Sundqvist, jejich protivníci ze San Jose se zdaleka tolik neprosazují. Joe Thornton a Kevin Labanc zaznamenali v posledních osmi zápas každý po bodu, Marcus Sorensen v sedmi duelech v řadě nebodoval vůbec.

Žralokům obecně chybí konzistence – vždyť od série proti Vegas, kdy vyhráli s nožem na krku tři zápasy v řadě, nedokázali zvítězit dvakrát za sebou – a pravidelně se prosazují pouze hlavní opory jako Tomáš Hertl nebo Logan Couture, který vstřelil oba dva góly Sharks ve druhém utkání.

Ani přesto se trenér Peter DeBoer nechystá k žádným větším změnám v sestavě, na led by tak měli naskočit stejní borci jako minule. Kouč Blues Craig Berube také nebude vítěznou sestavu měnit, takže se dají očekávat stejné nebo podobné souboje jako v úterním nočním střetnutí.

Jordan Binnington a Martin Jones začnou v brance, natěšení fanoušci pak na stadiónu či před televizními obrazovkami. Duel začíná ve 2:00 SEČ.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.