bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zamíří legenda Sharks k velkému rivalovi? Toronto jedná s Kings o přestupu Marleaua

2. června 2019, 19:30

Matěj Hodoval

S blížícím se koncem ročníku National Hockey League přichází také nespočet spekulací a změn. Proměnit tým se budou mimo jiné snažit také v Los Angeles a s Kings se velmi překvapivě spojuje jméno bývalé dlouholeté opory kalifornského rivala.

Králové rozhodně nemohou být spokojeni s tím, jak dopadla uplynulá sezona. Los Angeles skončilo s jednasedmdesáti body až na třicátém místě mezi všemi kluby NHL, hůře na tom byla už jen Ottawa. 

Je zřejmé, že vedení se bude přes léto snažit posílit. 

A jaké jsou tedy možnosti? V posledních dnech se s Kings skloňovalo zejména jméno Patricka Marleaua. 

Byl by to opravdu pikantní přesun - legenda San Jose v dresu velkého rivala. Marleau odehrál za Žraloky devatenáct sezon. V mužstvu, které ho draftovalo, se vypracoval na nejproduktivnějšího hráče klubové historie (1 082 kanadských bodů) a zároveň je stále také nejlepším střelcem se skvělými 508 góly.

Co by mohlo dlouholetého hráče Sharks lákat k největší konkurenci a přesvědčit ho o zrušit klauzuli o nevyměnitelnosti? Jedním a tím vůbec největším důvodem by mohl být nový lodivod Kings a bývalý hlavní trenér San Jose – Todd McLellan. 

„Zaslechl jsem, že Toronto a Los Angeles diskutovali o možné výměně Patricka Marleaua. Pochopitelně je tu pro Marleaua nabídka v podobě spolupráce s Toddem McLellanem. Nemyslím si, že oba týmy dosud našly cestu k realizaci, protože také Kings se potřebují zbavit jednoho, či dvou kontraktů,“ sdělil hokejový expert stanice TSN Pierre LeBrun.

Pro Toronto by zbavení se Marleaua dávalo smysl, vždyť Maple Leafs potřebují místo pod platovým stropem jako sůl a 4,25 milionů dolarů, tedy příjem kanadského útočníka pro poslední rok jeho kontraktu, by Javorovým listům jistě odlehčilo.

Naopak Kings se k údivu některých hokejových příznivců zajímají o dalšího staršího hráče. Marleau rozhodně není nejmladší, v září totiž oslaví kulaté čtyřicáté narozeniny. Stane se tento, pro příznivce San Jose hororový scénář nakonec skutečností?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.