bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zajímavá výměna! Hurricanes posílili post brankáře, Chicago vyztužilo defenzivu

25. června 2019, 17:00

Jiří Sameš

Carolina Hurricanes a Chicago Blackhawks v pondělí 24. června mezi sebou provedli velmi zajímavou výměnu. Oběma týmům se přitom podařilo získat přesně to, co pro příští sezonu hledají.

Hurricanes díky výměně získali brankáře Antona Forsberga a obránce Gustava Forslinga, jako protihodnotu Blackhawks poslali obránce Calvina de Haana a útočníka Aleksiho Saarelu.

Obchod je nepochybně výhrou pro obě strany.

Carolina potřebovala posílit brankoviště, neboť brankáři Curtis McElhinney, Petr Mrázek s klubem velmi pravděpodobně pokračovat nebudou.

Chicago vyztužilo defenzivu už 15. června příchodem obránce Olliho Määtty z Pittsburghu Penguins. Nyní získalo dalšího zkušeného zadáka.

Největší jméno, které ve výměně figuruje, je jméno Calvina de Haana. 

Osmadvacetiletý Kanaďan v sezoně 2018-2019 v 74 zápasech vstřelil jeden gól a zapsal celkem 14 kanadských bodů. Co se defenzivy týče, rozdal 187 hitů (druhé místo v týmu).

Následně v play-off ve 12 utkáních vsítil jeden gól a zaznamenal celkem jeden kanadský bod. Po skončení sezony podstoupil operaci pravého ramene.

Draftován byl New York Islanders v roce 2009 v prvním kole, jako celkově dvanáctý v pořadí, strávil zde šest let. Ke Canes se dostal minulé léto, když s nimi podepsal čtyřletou smlouvu na celkem 18.2 milionů dolarů.

V National Hockey League de Haan odehrál 378 zápasů, v nichž vstřelil 13 gólů a připsal si celkem 95 kanadských bodů.

Aleksiho Saarelu draftovali New York Rangers v roce 2015 ve třetím kole, jako celkově 89. v pořadí. K Hurricanes byl vyměněn 28. února 2016, objevil se však pouze v jediném duelu a nebodoval.

Dvaadvacetiletý Fin má podepsán tříletý nováčkovský kontrakt, vyprší mu po sezoně 2019-2020.

Anton Forsberg minulý ročník strávil kompletně v AHL na farmě Blackhawks, u Rockford IceHogs. Počínal si přitom průměrně.

Šestadvacetiletý Švéd odchytal 32 zápasů, zapsal 15 výher a měl průměr obdržených branek 2.64, procentuální úspěšnost zákroků 91.9.

Draftovali jej Columbus Blue Jackets v roce 2011 v sedmém kole, jako celkově 187. v pořadí. 23. června 2017 figuroval ve výměně, kde bychom mimo jiné našli i útočníka Artěmije Panarina.

Nyní mu končí dvouletá dohoda na celkem 1.5 milionů dolarů. 1. července se může stát omezeně volným hráčem.

V nejlepší hokejové lize Forsberg lapal ve 45 utkáních. Zaznamenal 11 výher, průměr obdržených branek 3.21 a procentuální úspěšnost zákroků 90.1.

Gustav Forsling v právě uplynulé sezoně nastoupil do 43 zápasů, vstřelil tři góly a nasbíral celkem devět kanadských bodů.

Do NHL třiadvacetiletého Švéda draftovali Vancouver Canucks v roce 2014 v pátém kole, jako celkově 126. v pořadí. V Chicagu strávil poslední tři sezony.

Podobně jako Forsberg, i on může být 1. července omezeně volným hráčem. Skončí mu totiž tříletá nováčkovská smlouva.

Za své působení v zámořské soutěži Forsling odehrál 122 utkání, v nichž vstřelil osm gólů a připsal si celkem 27 kanadských bodů.

Sezona 2018-2019 vyšla mnohem lépe Hurricanes.

Ti v tabulce Východní konference skončili na sedmém místě se ziskem 99 bodů. V play-off se potom probojovali až do finále konference, zde je ovšem smetli Boston Bruins 0:4 na zápasy.

Blackhawks se v tabulce Západní konference umístili na desáté pozici se ziskem 84 bodů, podruhé po sobě se jich tak vyřazovací boje netýkaly. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.