bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zajímal se a dodával nám sebevědomí, popisuje Jágra Huberdeau. V nové sezoně si věří

7. září 2017, 17:00

Robert Rampa

Strávil s Jágrem v lajně tři sezóny. Tu poslední mu zkazilo zranění, které se stále nevyléčilo. Jonathan Huberdeau se doléčuje a diví se, že jeho mentor Jágr stále nemá smlouvu v NHL. Věří totiž, že 45letý útočník pomůže jakémukoliv týmu, kde dostane šanci.

„Jsem si jistý, že Jágr šanci dostane. V NHL může normálně dál hrát. Vzpomínám si, když přišel poprvé do šatny. Nebyli jsme si jisti, co čekat. Bude se o nás mladé zajímat? Ale on se zajímal. Pomáhal nám a dodával nám sebevědomí,“ vzpomíná v dobrém floridská hvězda. „Řekl mi a Barkovovi, že jsme opravdu dobří hráči a musíme svou hrou naplnit náš potenciál. Naučil nás pracovní morálce. Nutil nás po konci tréninku dál bruslit. Je to docela fajn, když tohle dokáže chlap v jeho věku.“

Jágr přiznal, že zájem o něj byl od prvního dne, kdy se stal volným hráčem. Jen si nebyl jistý, jak moc vážný bude. I proto zatím nemá podepsáno ani v Calgary, o kterém se mluvilo nejvíce. Třeba takový Jamie Benn z Dallasu má jasno, kam by se Jágr hodil. „Měl by hrát ve Vegas. Je legenda. Že je mu 70 neznamená, že nemůže bruslit,“ říká ve vtipu.

Huberdeau je po zkažené sezoně nadšený z blížící se nové. „Budu připraven na sto procent, léto mi pomohlo.“ Avšak přiznává, že zranění stále cítí, hlavně mimo led. V brusli je noha upevněná, samotného jej překvapila rychlost návratu na led. „Je to zranění, které pravděpodobně budu cítit ještě za několik let. Ale na ledě mi nevadí.“

Hurikán Irma ohrožuje i nováčkovský kemp

Sebevědomě se cítí i při pohledu na trochu pozměněný tým. „Před dvěma lety jsme byli ve vyřazovací části, o to větší očekávání byla loni. Už se nebudeme ohlížet, začneme sbírat body hned ze začátku a uděláme play off,“ říká Huberdeau. Vedle něho byli loni zraněni útočník Nick Bjugstad (28 zápasů) a Aleksander Barkov (21 zápasů).

„Když jsme hráli a celý tým byl zdravý, nedá se to srovnat. Zranění jsou součástí hokeje, ale když jsme zdraví, máme společně dobrou chemii. Víme, co na ledě dokážeme,“ upozorňuje Huberdeau.

Panthers převážejí přes 80 lidí – včetně hráčů, personálu a jejich rodiny i se psy – daleko od hurikánu Irma. Je dost možné, že nováčkovský kemp Floridy začne ve Springfieldu, nedaleko Bostonu. „Máme tam dost zázemí, můžeme tam klidně začít. Ale doufáme, že to je jen na pár dní a pak poletíme domů. Jenže nevíme, co se stane, jaké budou škody,“ říká výkonný ředitel Floridy Matthew Caldwell.

Do Springfieldu odletěli mimo jiné také Barkov, Trocheck, brankář Luongo nebo MacKenzie s Yandlem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.