bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zájem o Puljujärviho služby stoupá, generální manažer Oilers zamíří do Evropy

3. listopadu 2019, 5:19

Jiří Sameš

Situace kolem útočníka Jesseho Puljujärviho není ani zdaleka u konce a v nejbližší době zřejmě napíše svůj další příběh. Blíží se totiž 1. prosinec, tedy termín, do kterého musí být o osudu hokejisty jasno, pokud má hrát ještě letos v National Hockey League.

Po skončení loňské sezony vypršel Jessemu Puljujärvimu tříletý nováčkovský kontrakt. O pokračování u Edmonton Oilers přitom neměl absolutně žádný zájem a chtěl být vyměněn do jiného týmu.

Generální manažer Oilers Ken Holland sice hledal pro své mužstvo vhodný obchod, avšak nepochodil. Puljujärvi se tak nakonec rozhodl pro návrat do finského klubu Oulun Kärpät, kde hokejově vyrůstal.

Podle uznávaného reportéra Sportsnetu Chrise Johnstona se v Edmontonu stále nerozhodli, co s Puljujärvim provedou. Díky jeho kvalitním výkonům ve finské nejvyšší hokejové soutěži, Liize je tady ale dobrá šance na výměnu.

„Ken Holland má v tuto chvíli hned několik různých možností," řekl konkrétně Johnston v sobotu, během pořadu Hockey Night in Canada, segmentu Saturday Headlines.

„S týmy dost hovořil už během letní přestávky. Věřím, že New York Rangers jsou týmem, jenž má o Jesseho Puljujärviho trvalý zájem," pokračoval.

Puljujärvi svou kvalifikační nabídku u Oilers nepodepsal, aby 26. srpna následně mohl přidat signaturu k roční smlouvě s Kärpätem.

Edmonton samozřejmě vlastní i nadále Puljujärviho NHL práva. Jak už ale bylo nastíněno výše, do 1. prosince musí udělat rozhodnutí, zda hokejistu podepíše nebo jej raději někam vymění.

„Ken Holland nyní zamíří do Evropy, aby se na Puljujärviho v nadcházejících dnech podíval, jak hraje na mezinárodním turnaji," zmínil dále Johnston.

„Nevěřím, že Oilers už dospěli k nějakému internímu výsledku, co s ním provedou – ať už jej tedy do 1. prosince vymění nebo si jej ponechají," doplnil.

Puljujärvi, jednadvacetiletý Fin, narozený ve Švédsku, je díky Oilers čtyřkou Vstupního draftu NHL 2016.

V Edmontonu strávil tři sezony. Odehrál tedy přesně 139 zápasů, ve kterých vstřelil 17 gólů a zapsal celkem 37 kanadských bodů. 

Za letošních 18 zápasů v Oulu potom vsítil 11 gólů a zaznamenal celkem 20 kanadských bodů. U klubu působil předtím v období 2014 až 2016.

Čtěte také:
Seattle oznámí své jméno před přestávkou, určenou pro Utkání hvězd

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.