bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zadina o řidičáku, prvních krůčcích v Třinci i tátovi: Vždy byl na mě přísný

3. srpna 2018, 8:00

Adam Bagar

Talentovaný útočník Filip Zadina se po úspěšném draftu na tři roky upsal Detroitu, za nějž by si rád zahrál už ve svých osmnácti letech. Na NHL se aktuálně chystá s Oceláři, které s Václavem Varaďou trénuje také jeho otec Marek.

„Táta se mi snaží pořád pomáhat. Prakticky každý zápas mi uděluje rady a dokáže vytknout, když něco dělám špatně. Neustále se snažil, abych se zlepšoval. Celkem často mi kladl na srdce, abych pořádně bruslil a nepřestal hýbat nohama,“ hlásí pro hcocelari.cz Zadina, jenž si uvědomuje, jak moc mu otec v kariéře pomohl.

„V tréninku se mi věnoval od dětství až do juniorky. Je pravda, že na mě byl vždy přísný, což stále platí. Ale kdyby nebyl tak přísný, tak bych možná nebyl tam, kde jsem teď. Jsem zvyklý na morálku a vůbec mi to nevadí,“ přiznává šikovný hokejista, který první hokejové krůčky udělal v Třinci, ačkoli se narodil v Pardubicích.

„Je to tak. Táta tehdy dostal nabídku z Třince a tady jsem jako malý prcek chodil do mateřské školy. První hokejové krůčky jsem opravdu dělal ještě ve staré Werk aréně na Lesní. Myslím, že mi byly čtyři roky. V Třinci jsem se učil bruslit a sbíral hokejové základy,“ hlásí Zadina, jenž se v těchto dnech chystá s týmem Ocelářů.

„V Třinci budu trénovat minimálně týden, možná trochu déle, to ještě uvidím. Tréninkové zázemí je tady super, což je důležité,“ pochvaluje si. Po nějakém čase tak bydlí opět se svými rodiči. „Je to moc příjemné zase trávit pár dnů s tátou a mámou, která se o nás vzorně stará a vytváří nám opravdu skvělé zázemí,“ doplňuje.

Kromě tréninků se Zadina věnuje autoškole. „Jízdy máme převážně v Českém Těšíně, kde nic moc nejezdí a je to klidnější. Chci si papíry na auto udělat, abych už měl v Americe řidičák a mohl jezdit na zimák. Nejhorší jsou přechody pro chodce. Abych nezazmatkoval, aby mi tam někdo neskočil nebo abych prudce nezabrzdil.“

Detroit? Bude to těžká zkouška, ale nebojím se toho

Nyní už ale myšlenky směřuje hlavně k sezoně v zámoří, kde se porve o místo v prvním týmu Red Wings. „Bude to těžká zkouška, ale nebojím se toho. V Detroitu říkali, že potřebují dávat víc gólů. Loni mě hodně sledovali. To je údajně důvod, proč si mě vybrali, že umím pořádně vystřelit a dávat branky. Doufám, že nezklamu.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.