bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Začíná druhé kolo! Blues hostí Stars, vykročí Blue Jackets vstříc další senzaci?

25. dubna 2019, 20:00

Matěj Hodoval

Pohárová bitva plná neočekávaných výsledků pokračuje svým druhým kolem. Na jeho úvod se představí čtyři týmy. Columbus se pokusí po Tampě zaskočit dalšího favorita, druhé kolo započne na ledě Bostonu. V Západní konferenci se potkají St. Louis Blues a Dallas Stars.

01:00 Boston Bruins – Columbus Blue Jackets

Stav série: 0:0

Bruins mají za sebou skvělou sérii. Proti Torontu to byla dle očekávání parádní bitva, která ovšem Medvědy stála hodně sil. S Javorovými listy se totiž o postup přetahovali až do posledního možného zápasu, který zcela jasně ovládli Bruins poměrem 5:1, když se do sítě Toronta trefilo pět různých střelců.

A tím vůbec nejlepším v týmu Medvědů je Brad Marchand. Kanadský útočník v sedmi duelech čtyřikrát skóroval, navíc ještě přidal pět gólových nahrávek, což ho dělá nejproduktivnějším hráčem Bostonu v prvním kole. Bruins může navíc těšit, že v důležitých chvílích je dokázal podržet Tuukka Rask.

Na druhé straně stojí velmi nevyzpytatelný soupeř. Columbus v základní části působil velmi nejistě a do poslední chvíle neměl ani jistou účast ve vyřazovací části.

Co se ale stalo poté vyrazilo dech drtivé většině hokejových odborníků a příznivců.

Blue Jackets totiž nevídaným způsobem doslova vymazali vítěze Prezidentské trofeje a suverénně nejlepší mužstvo základní části. Tampa plná nebezpečných ostrostřelců v čele se Stamkosem či Kučerovem se nezmohla ani na jedno vyhrané utkání a Columbus mohl slavit postup 4:0 na zápasy.

Výraznou roli v úspěchu hrál Sergej Bobrovskij, jenž se mohl po skončení série pochlubit průměrem dvou inkasovaných branek na zápas a 93,2% úspěšností zásahů. Nejvíce kanadských bodů mezi Modrokabátníky posbíral Matt Duchene (3+4).

03:30 St. Louis Blues – Dallas Stars

Stav série: 0:0

Úchvatný příběh pokračuje. Z úplného dna tabulky National Hockey League až do play-off. St. Louis nezastavilo ani v prvním kole, kde narazilo na Winnipeg. S Tryskáči si Bluesmani poradili v šesti zápasech, vyjma druhého utkání (6:3 pro Jets) to ale byla doopravdy vyrovnaná série.

A v takových momentech rozhodují brankáři. Na toho svého se hokejisté St. Louis rozhodně spolehnout mohou. Jordan Binnington působí ledově klidným dojmem a i v pohárových bojích navazuje na svou úspěšnou základní část.

Souboj mezi St. Louis a Dallasem se bude nést ve znamení dvou výborných maskovaných mužů. Pohledem čísel mluví tento aspekt přeci jen pro Dallas.

Ben Bishop prožívá opravdu fenomenální sezonu. Vytáhlý gólman je finalistou Vezina Trophy a formu ze základní části si očividně přenesl i do prvního kola, v němž se blýskl 94,5% úspěšností zásahů a výrazně pomohl k pokoření favorizovaného Nashvillu 4:2 na zápasy.

Kredit si však zaslouží také útočníci a je třeba vyzdvihnout především elitní ofenzivní trio. Alexander Radulov, Tyler Seguin i Jamie Benn nastřádali každý po šesti bodech. Stejným počtem přispěl také obránce John Klingberg.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.