bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zachovejte paniku. Nepřepočítal se columbuský frajer Jarmo?

22. března 2019, 13:30

Tomáš Zatloukal

Bylo to malé vítězství pro Edmonton, ale velká prohra pro Columbus. Klub, kde ve jménu okamžitého úspěchu vsadili vše na jednu kartu, opět vypadl z elitní osmičky Východní konference. A fanoušci už panikaří. Právem. Vždyť kurážné manévry Jarma Kekäläinena mohou skončit nevídaným fiaskem.

Kdo by neobdivoval muže, co činí odvážná rozhodnutí s příslibem velkého dobrodružství?

Kekäläinenova snaha přetavit Blue Jackets v jednoho z adeptů na zisk Stanley Cupu byla mimořádně sympatická nejednomu z hokejových novinářů.

I třeba Karel Knap z MF Dnes, uznávaná kapacita ve svém oboru, finského stratéga překřtil na „frajera Jarma“. Ano, pokud se Columbus ještě zmátoří a poté předvede senzační tažení v play off, bude z Kekäläinena James Bond mezi generálními manažery.

Jenže stále pravděpodobnější je varianta, že NHL našla dalšího „Mad Mikea.“ Vzpomínáte na Mikea Milburyho? Ten se toho kdysi také nebál, jeho kroky byly nekompromisní a opravdu vabank. Jenže teď je jedním z nejvíce vysmívaných mužů v dějinách zámořské soutěže.

Kekäläinen, majitel univerzitních diplomů z marketingu a managementu, hraje vysokou hru. Obětoval důležité draftové výběry, slibné prospekty, navíc šel do rizika, že prakticky bez náhrady přijde o své svérázné ruské hvězdy Sergeje Bobrovského a Artěmije Panarina.

V únoru přivedl elitního centra Matta Duchenea, kvalitní gólmanský záskok Keitha Kinkaida, tvrdého a nesmlouvavého obránce Adama McQuiada, i šikovné křídlo Ryana Dzingela.

To vše kvůli tomu, aby v roce 2019 vyrýval rytec do stříbrného poháru právě jména hráčů, trenérů a funkcionářů Blue Jackets.

Jenže výsledky nepřišly. Vylepšený kádr zatím lepší není. A doba hájení už skončila. Po čerstvé porážce od Olejářů i columbuský kouč John Tortorella uznává: „Už bylo dost řečí. Teď už musíme nutně vyhrávat, jinak jsme bez šance. Přijde mi, jako by kluci jednoduše nechápali, jak kvalitní výkony teď musí odvádět.“

Obránce Seth Jones s tím de facto souhlasí: „Prostě musíme hrát lépe. Proti Edmontonu nám šlo o hodně, jim nešlo o nic. Na ledě to ale podle toho vůbec nevypadalo.“

Respektovaný web NBC Sports pak píše, že v Colombusu je čas na paniku. Budíček. Vždyť teď Panarin a spol. hrají o samotný postup do play off, přetahují se s Montreal Canadiens, zatímco vidina Stanley Cupu je momentálně tuze vzdálená.

Tápající tým potřebuje větší příspěvek od posil, šest bodů v 15 zápasech je od Duchenea zkrátka málo a o bod lepší bilance Dzingela také neohromí. Nedaří se nejen jim, v křeči jsou snad všichni. Duchene po čerstvé prohře prohodil: „Mám pocit, že jsme paralyzováni tlakem.“

A ten se, bez ohledu na příznivý los, který Modrokabátníci ve zbytku základní části mají, rozhodně zmenšovat nebude.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.