bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zacha důležitým členem New Jersey. Pokud bude pokračovat, góly mu tam spadnou, nebojí se kouč Hynes

14. října 2018, 15:00

David Panuška

Český centr je podceňován a neustále mu je předhazována vysoká pozice na draftu. Pavel Zacha je ovšem pro New Jersey důležitým hráčem v jiném ohledu, který ocení málo fanoušků. Trenéři si jej nemůžou vynachválit. V čem Pavel Zacha, který má těžkou roli, exceluje?

Jednadvacetiletý rodák z Brna nesbírá padesát bodů za sezónu, jak je to u šestek draftu dost často obvyklé. Pavel je jiným typem hráče, který není oceněn tak, jako borec, co dává jeden gól za druhým. V New Jersey hraje druhého centra a stává se specialistou na top lajny soupeře.

Tak začněme třeba na vhazování. Jeden z nejdůležitějších prvků ve hře, na který ale nemusí fanoušci úplně přihlížet. V posledním utkání český centr absolvoval patnáct vhazování, prohrál jen dvě. Tato statistika je o to cennější, když přihlédneme na fakt, že byli Devils v posledním ročníku druhým nejhorším celkem na vhazování v celé lize. V posledním utkání proti Capitals měl Zacha minimálně tři tutovky, ale zatím mu to tam nepadlo.

„Byl úžasný na puku, díky čemuž byla jeho hra opravdu výborná. Gól sice nedal, ale pokud bude v takových výkonech pokračovat, začne mu to tam padat,“ pochválil českého centra kouč Devils, John Hynes. Šestka draftu 2015 má plnou podporu svých spoluhráčů, Keith Kinkad s ním například trénoval v létě a pronesl, že je daleko rychlejší a silnější. Poté dodal, že si myslí, že bude mít skvělou sezónu.

Určitě má autor šestnácti branek v NHL v hlavě to, že má poslední rok nováčkovské smlouvy a vlastně bojuje o pozici v týmu. Ta ho ale nemine, pokud v podobných výkonech bude pokračovat. Přikládám další statistiku. Když byl na ledě při hře 5 na 5 v posledním duelu s Washingtonem, na šance to bylo 14:9 pro New Jersey. Společně s utkáním s Oilers to dělá 29:15. To je další přednost českého útočníka, jenž nastupuje ve druhé formaci vedle Marcuse Johanssona a Stefana Noesena.

Nutnou podotknout, že nastupoval proti velkým hráčům. V prvním utkání měl proti sobě McDavid a Draisaitla, naposledy zase chodil na led proti Kuzněcovi. A přesto měla jeho lajna v ten moment převahu na šance (17:6). To je jedna z velkých předností českého power forvarda.

„Pouze se snažím tvrdě pracovat a vytvářet šance. Je škoda, že mi tam něco nespadlo, ale výhra 6:0 je důležitější,“ pronášel skromně po utkání s Capitals. „Byl to skvělý zápas. Když tak často útočíte, vždycky vás to baví. Máte více energie, ale je důležité, abychom to přenesli i do dalších zápasů,“ dodával pro portál nj.com.

Pavel má důvěrů trenérů i spoluhráčů. Dostává obrovský čas na ledě (naposledy odehrál více jak 15 minut), hraje ve druhé lajně a chodí na oslabení. Proti Capitals byl několikrát brance opravdu blízko a my mu budeme přát protržení gólového půstu. Zatím měl v zakončení velkou smůlu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.