bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zabiják medvědů má zákaz. Clayton Stoner si tři roky nezaloví

29. ledna 2016, 16:19

Vojtěch Balon

Clayton Stoner, zadák momentálně patřící anaheimským Kačerům, v květnu roku 2013 zabil na lovu v Britské Kolumbii medvěda grizzlyho, aniž by k tomu měl povolení. Trest mu soud v Abbotsfordu vyměřil až po více než dvou a půl letech.

Rozsudek zní zakto: tříletý zákaz lovu a pokuta ve výši deseti tisíc dolarů k tomu. Soudce Brent Hoy sice uznal, že rodák z nedalekého městečka Port McNeill, který vlastní sídlo v přilehlém Langfordu, si myslel, že je stále považován za obyvatele tamní oblasti, zákon ale Stoner porušil tak jako tak. "Když někdo loví, musí to dělat se zodpovědností," řekl soudce.

Kromě nezákonného lovu soud obvinil Claytona Stonera, jenž pobírá - na svou výkonnost - královský plat 3,25 milionu dolarů ročně, i z lovu mimo sezónu, nezákonného držení mrtvé zvěře a také z toho, že se v podstatě k licenci prolhal.

Lovec-žadatel totiž musí pobývat v Britské Kolumbii alespoň půl roku šest let po sobě, aby mu licence byla vystavena, toto pravidlo ale samozřejmě třicetiletý pořízek, jenž před přesunem do Orange County dlouhá léta působil v Minnesotě, nesplnil. "Hráč NHL, který je minimálně sedm měsíců v roce mimo provincii samozřejmě nemůže být považován za místního obyvatele," řekl právník Jim Cryder.

Stoner si za obvinění a pošramocenou pověst může z velké části sám, bývalý hráč Banské Bystrice totiž zveřejnil na internetu fotku s hlavou mrtvého medvěda, která v dalších hodinách obletěla celý svět.

Jako první se tehdy ozvali zelení aktivisté, kteří vznesli obvinění, že Clayton Stoner zabil známého medvěda Cheekyho, hlavní turistickou atrakci rezervace Great Bear. Testy DNA sice toto tvrzení vyvrátily, očití svědkové ale údajně Stonera spatřili v Cheekyho blízkosti. O více než dva roky později se případ rozjel na plné obrátky i u soudu.

Ať tak či onak, vášnivý lovec Clayton Stoner udělal pěknou klukovinu a může být rád, že vyvázl "jen" se zákazem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.