bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Z operačního sálu do Colorada. Kaut bude kráčet v Hejdukových šlépějích

24. června 2018, 8:00

Jan Vojkůvka

První kolo draftu je vždy magické. Každý hráč sní, že se do elitní společnosti mladíků dostane. Ale ne každému se to může podařit. Svůj sen si v noci na sobotu splnil Martin Kaut, osmnáctiletý rodák z Brna, jenž se stal šestnáctkou draftu 2018.

Nejistý osud mladíčka, který dva roky hraje extraligu, má zkušenosti z reprezentační osmnáctky, dvacítky, ale i áčka, má šťastný happy end. Vše přitom nevypadalo tak růžově, jak mělo. Během testech mladíků v Buffalu mu byla odhalena srdeční vada. Vše ale napravil rutinní zákrok v pražském IKEMu, a Kaut mohl usilovat o své místo na výsluní.

A to přišlo ve chvíli, kdy svou volbu v prvním kole ohlásili zástupci Colorada Avalanche. Na šestnáctém místě zvolili právě Kauta. „Je to pro mě neuvěřitelný moment, jsem skutečně nadšený,“ radoval se osmnáctiletý útočník. „Před dvěma týdny jsem měl nějaké problémy se srdcem a musel jsem na operaci. A teď jsem byl draftován Coloradem a mluvím tu s vámi,“ zářil před nastoupenými novináři.

„Během testů v Buffalu jsem byl vystrašený, protože mi v nemocnici řekli, že si musím na dva měsíce odpočinout,“ vrátil se k nepříjemným zážitkům Kaut. „Ale vrátil jsem se do Čech, měl operaci a byl draftovaný. Pořád tomu nemůžu uvěřit,“ usmíval se. 

Kaut, který jako dorostenec a junior hokejově vyrůstal ve Žďáru nad Sázavou a posléze v Pardubicích, patří k obrovským dříčům, čehož si všimli i v Coloradu, pro které byl český hokejista jasnou volbou. Sám věří, že se do NHL dokáže rychle prosadit.

„Na NHL jsem připraven, ale půjdu krůček po krůčku,“ zůstal nohama na zemi. „Samozřejmě chci hrát v NHL, ale příští rok možná ještě budu hrát spíš v AHL, a po sezoně se uvidí,“ přemítal o svých možnostech střelec 9 branek v uplynulém ročníku Extraligy. „Musím trochu zesílit,“ přiznal Kaut. 

V Coloradu jsou ze své volby nadšení, což potvrdila i slova generálního manažera Joe Sakica, jenž potvrdil, že Kaut je i přes své mládí velice konkurenceschopný a dokáže hrát na obou stranách kluziště. „Je silný na puku, má skvělou ránu a je to ryzí střelec. Nemůžeme se dočkat toho, co našemu klubu přinese.“

V rozhovoru s novináři se také připomněl jiný slavný hráč Colorada, kterým byl Kautův krajan Milan Hejduk. Může být mladý útočník jeho nástupcem? „Stejně jako já hrál za Pardubice, takže je to úžasný příběh. Chci jednou dokázat to, co on,“ dodal Kaut.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.